Zaujímavosti

Ako zredukovať počet vrások bez návštevy kozmetického salóna?


videní: 1.2K

Keďže naša pokožka vekom produkuje stále menej bielkovín, kolagénu a elastínu, počet vrások na našej tvári pribúda. Je ale spôsob, ako toto “poškodenie” zastaviť?

Expozícia životného prostredia, dehydratácia a toxíny môžu spôsobiť, že tvoja tvár bude náchylnejšia na vznik výrazných vrások. Ak však premýšľaš nad tým, ako spomaliť príznaky starnutia bez drahých procedúr a injekcií, máme pre teba riešenie. Zopár prirodzených spôsobov a pár minút starostlivosti ti po niekoľkých týždňoch prinesú výsledky.

Najlepšia ochrana je opaľovací krém

Ako zredukovať počet vrások bez návštevy kozmetického salóna?

Väčšina ľudí to síce nevie, ale opaľovací krém je skutočný zázrak pre akýkoľvek typ pleti. Takže by si si ho mal/a natierať na tvár každý deň, nech sa z tejto činnosti stane dobrý zvyk. Z dlhodobého hľadiska sa ti pokožka poďakuje zdravším prejavom a žiarivou pleťou.

Cukor ti tiež nepomôže

Cukor v tvojom tele spúšťa proces nazývaný glykácia, čo pre pokožku neznie príliš dobre. Lekári hovoria, že aj niektoré metódy prípravy potravín môžu spôsobovať starnutie, napríklad také grilovanie či vyprážanie. Obmedzenie príjmu cukru na zdravú úroveň a občasný oddych od jedla namáčaného v oleji pomôže tvojej tvári udržať si mladistvý vzhľad.

Prestaň fajčiť

Fajčenie je pre tvoje zdravie zlé z mnohých dôvodov, ale veľa ľudí nevie, že má na svedomí aj vytváranie vrások. Jedna fascinujúca štúdia porovnávala tváre 79 párov identických dvojčiat, z ktorých jedno fajčilo a druhé nie. Vďaka ich identickému veku bolo jasné, že fajčenie ovplyvňuje stav pokožky na tvári.

Kokosový olej je prírodným zmäkčovadlom

Ako zredukovať počet vrások bez návštevy kozmetického salóna?

Takmer všetky prírodné oleje majú túto skvelú schopnosť – keď ho aplikuješ na tvár, prirodzene vyplní medzery na pokožke a ona bude hladká. Ukáž svojej pokožke lásku k olejom nie je len preto, aby bola hladšia, ale tiež preto, lebo pomáha udržiavať vlhkosť, vďaka čomu pôsobíš živšie.

Viac betakaroténu

Betakarotén a retinol (vitamín A) sú často súčasťou kozmetických krémov proti vráskam, ktoré sú k dispozícii na trhu. Nemusíš si však kupovať produkt, aby si získal/a prístup k betakaroténu; jednoducho si môžeš vziať betakaroténový doplnok výživy a vidieť výhody na svojej pokožke. Len 30 miligramov betakaroténu za deň perorálne môže zabrániť vzniku vrások a opraviť už vzniknuté vrásky. Pozor ale na betakaroténový paradox (ak fajčíš cigarety).

Pozor na polohu spánku

Ako zredukovať počet vrások bez návštevy kozmetického salóna?

Niekoľko vrások na tvári môže spôsobovať aj poloha, v ktorej spíš. Nazýva sa to kompresia a vrásky vytvára preto, lebo spíš každú noc rovnako a tvoja tvár tlačí na vankúš stále rovnako. Časom sa táto kompresia prejaví tak, že ti oslabí presne tie miesta tváre, ktorých sa dotýka vankúš. Najideálnejšie by bolo spať ako múmia, ale na chrbte nevydrží každý.

Pravidelné umývanie tváre

Ak patríš medzi lenivcov a špinu z celého dňa alebo mejkap sa ti už pred spaním nechce dávať dole, zbystri pozornosť. Ak si nevyčistíš tvár, tvoja pokožka väčšinu špiny absorbuje. Preto jej venuj vždy 5 minút pred spaním, kedy zaistíš, že sa ti bude zaspávať s dobrým pocitom. Hlavne jemne, žiadne drhnutie!

Antioxidanty skutočne pomáhajú

Ako zredukovať počet vrások bez návštevy kozmetického salóna?

Pokožka je vystavená väčšiemu oxidačnému stresu ako ktorýkoľvek iný orgán v tele. To znamená, že tvoja pokožka môže byť poškodená už len tým, že prejdeš každodennou rutinou. Antioxidanty pomáhajú bojovať proti poškodeniu, ktoré tento oxidačný stres spôsobuje tvojim bunkám. Okrem krémov ich nájdeš aj v strave – čučoriedky, fazuľa, hrozno, kapusta aj špenát pomáhajú k navráteniu rovnováhy.

 

Zdroj: healthline | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov