Zaujímavosti

Ako sa uistiť, že je tvoja záhrada bezpečná pre domácich miláčikov?


videní: 1.1K

Zrejme by si urobil čokoľvek, aby si svojich domácich miláčikov udržal v bezpečí a zdraví – aj keď je pred nami teplé počasie. Pri rôznorodých záhradách sa ale oplatí vedieť, aké riziká tu existujú.

Záhrada môže byť pre psov a mačky stimulujúcim prostredím. Ale s toľkými pokušeniami pre domácich miláčikov je dobré vedieť, že nie všetko môže byť bezpečné. Mačky a psy sú totiž prirodzene zvedavé. Ako teda zabezpečiť, že budú v poriadku?

Ako sa uistiť, že je tvoja záhrada bezpečná pre domácich miláčikov

Prečítaj si o nebezpečných rastlinách

Ak sa tvoj chlpáč radí medzi labužníkov a okusovačov, zisti, či nemáš na záhrade nejaké jedovaté rastliny. Medzi tie patria všetky druhy ľalie, narcisy, tulipány, hyacinty a kosatce. Tieto rastliny spôsobujú silne zvracanie, poškodenie orgánov a kostnej drene. Keď sa ti ale páčia, stačí ich zasadiť na vyššie miesto, kde sa k nim chlpáči nedostanú. Medzi nebezpečné kríky patria azalky, rododendrony a tisy.

Ako sa uistiť, že je tvoja záhrada bezpečná pre domácich miláčikov

Zeleninu nie je na škodu oplotiť

Asi ťa prekvapí, že niektoré druhy jedlých rastlín môžu byť pre domácich miláčikov tiež toxické, ak ich užijú vo veľkom množstve. Ide o cesnak, pór, cibuľu a nezrelé paradajky. Ideálnym a estetickým riešením je vyvýšený záhon, ktorý je dostatočne vysoký na to, aby sa doňho zvieratká nedostali.

Upratuj po sebe

Dávaj si pozor na to, aby si v záhrade nenechal rôzne odrezky trávy, kríkov a iný odpad. Psy sú schopné zjesť veľké množstvo ihličia, no potom musia ísť na chirurgický zákrok. Nikdy nevieš, kedy alebo prečo sa niečo rozhodne zjesť, takže by si mal po sebe nechávať poriadok.

Ako sa uistiť, že je tvoja záhrada bezpečná pre domácich miláčikov

Hnojivá, herbicídy a pesticídy patria do skrine alebo do domčeka

Vedel si, že organické hnojivá sú rovnako nebezpečné ako tie upravené? Kosti, krv a rybie zvyšky sú pre psov obzvlášť lákavé. Aj kompost môže byť riskantný, pretože rozkladajúca sa rastlinná hmota môže obsahovať toxíny, ktoré spôsobujú záchvaty. Postupuj podľa pokynov na obale a nenechaj domácich miláčikov hrabať sa vo vreciach od hnojiva.

Ako sa uistiť, že je tvoja záhrada bezpečná pre domácich miláčikov

Jed do záhrady nepatrí

Robia ti na záhrade krtkovia z trávnika umelecké dielo alebo ti hraboše kradnú mrkvu? Ak sa ich snažíš zbaviť, nepoužívať jedovaté návnady vo forme granúl alebo peliet. Tvoj chlpáč by sa k nim zrejme dostal skôr, ako škodca.

 

Zdroj: housebeautiful topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov