Tipy a triky

TOP10: Kultové filmy, ktoré nenechajú jedno oko suché I.

filmy

videní: 2.8K

Podľa štúdie ľudia, ktorí pri filmoch plačú, sú emocionálne silnejší. Čo znamená, že plač pri filme z teba nerobí automaticky slabocha. Niekedy si jednoducho potrebujeme pozrieť dojímavé filmy, aby sme pracovali s našimi emóciami, zlepšili našu empatiu a cítili sa viac ľudsky. Ak si aj ty rád poplačeš pri dobrom filme, máme pre teba pár tipov. Tu je TOP10 najlepších kinohitov, ktoré pohnú aj s tým najtvrdším chlapom.

Zápisník jednej lásky (2004) – 83% na ČSFD

30 výkonných filmov na pozeranie, keď potrebujete dobrý plač

Retrospektívna snímka zachytáva starého muža, ktorý číta zo svojho zápisníka pacientke v sanatóriu o jedinej žene jeho života. V rozprávaní sa vracia do minulosti a opisuje život dvoch ľudí z odlišných prostredí – bohaté dievča a chudobný chlapec sa do seba zamilujú. Neskôr chlapca povolajú do vojny a všetko sa mení…

Marley a ja (2008) – 76% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Novomanželia John a Jenny Grogan (Owen Wilson a Jennifer Aniston) sa rozhodnú, že opustia drsné zimy Michiganu a začnú nový život na slnečnej Floride. A aby tých zmien nebolo málo, zaobstarajú si roztomilého, šesťkilového labradora Marleyho, ktorý sa behom pár týždňov zmení na päťdesiatkilový parný stroj, plný neskrotiteľnej energie. Film popisuje 13 rokov života so psom, života, ktorý niekedy – a to dosť často – pripomína spolužitie s nevyspytateľným uragánom. Zo všetkého najviac im však pripomína, že život nie sú len starosti. Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, Marley a ja patrí medzi dojemné filmy s hlbokou myšlienkou.

Titanic (1997) – 85% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Bol obrovský a luxusný. Ľudia o ňom vo svojej pýche hovorili, že je nepotopiteľný. Keď vyplával Titanic na svoju prvú plavbu, boli na jeho palube tiež chudobný Jack a bohatá Rose. Prežili spolu najkrajšie chvíle života a sľúbili si, že už sa nikdy nerozídu – až do onej osudnej noci, keď pýcha ľudstva narazila v Severnom mori do ľadovca, ktorý Titanic neúprosne poslal ku dnu. Titanic patrí medzi kultové filmy, ktoré dokážu človeka rozplakať zas a zas.

12 rokov otrokom (2013) – 79% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Solomon Northup mal milujúcu rodinu, dobrú prácu, talent, majetok, slobodu aj právo na život. Žil idylický život, ako väčšina z nás. V jeden jediný nečakaný moment ale o to všetko prišiel. Skončil ako otrok spútaný v reťaziach a jeho jediným osudom sa stala drina na plantáži “pod bičom otrokára”. Väčšinou doslova. Presne to sa v roku 1841 prihodilo Američanovi Solomonovi Northupovi (Chiwetel Ejiofor), ktorý svoj skutočný príbeh zachytil v autobiografickej knihe 12 Years a slave. Solomon mal smolu, že bol … černoch.

Život je krásny (1997) – 88% na ČSFD

filmy

Píše sa rok 1939. Taliansky čašník Guido Orefice, prekypujúci energiou a hýriaci bláznivými nápadmi, prichádza z vidieka do veľkého mesta. Na prvý pohľad sa tu zamiluje do pôvabnej učiteľky Dory. Získa si jej lásku a vezmú sa. Narodí sa im syn Giosuè. Po piatich rokoch šťastného manželstva je Guido kvôli svojmu židovskému pôvodu odvlečený spolu so synom do koncentračného tábora. Aby pred malým chlapcom zatajil šokujúce okolnosti a uchránil ho pred hrôzami nacizmu, predstiera, že všetko okolo je hra, pripravená k synovým narodeninám. Hra, na konci ktorej na oboch čaká veľká odmena …

Zdroj: ČSFD Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov