Tipy a triky

Drvič odpadu: Veci, ktoré by ste doň nikdy nemali dávať

drvič odpadu

videní: 381

Moderný drvič odpadu poskytuje rýchly a hygienický spôsob likvidácie potravinového odpadu, vďaka ktorému sú vrecia na odpadky ľahšie a skládky nie sú preplnené. Ale aj tento úctyhodný spotrebič sa môže dusiť niektorými predmetmi.

Drvič odpadu: Veci, ktoré by ste doň nikdy nemali dávať

Kávová usadenina

Začnime vyvrátením bežného ľudového lieku. Je síce pravda, že vhadzovanie kávovej usadeniny do drviča odpadu krátkodobo znižuje zápach, ale v skutočnosti môže spôsobiť vážnejšie problémy v odtoku. Aby ste pochopili prečo, zamyslite sa nad tým, ako vyzerá použitá kávová usadenina po vybratí z filtra: Zmenšuje sa na hustú, husto zabalenú pastovitú hmotu. A to je presne to, čo nechcete, aby sa dostalo do odtokového potrubia!

Cestoviny

Každý, kto niekedy pripravoval špagety alebo syrové cestoviny, vie, že cestoviny sa po namočení do vody rozťahujú. Vzhľadom na to je vám jasné, prečo nechcete hádzať veľa cestovín do drviča a vypúšťať ich do kanalizácie, kde sa predsa len nasiaknu vodou a budú sa ďalej rozpínať.

Rovnako ako väčšina položiek na tomto zozname, ani niekoľko zvyškov vyčistených z taniera neuškodí. Nesnažte sa však zlikvidovať celý kastról s cestovinami, a keď už cestoviny cez výlevku pustíte, pustite potom na 30 sekúnd čo najchladnejšiu vodu, aby ste ich prepláchli cez sifón do hlavného potrubia.

Kosti

Drvič odpadu je skvelý na drvenie a likvidáciu potravinového odpadu. Ale to, že dokážu mlieť, neznamená, že sú vyrobené na spracovanie extrémne tvrdých predmetov, ako sú kosti. Ak vám do drviča odpadu spadne kuracie krídlo alebo rybia kosť, nepanikárte.

Drviče sú odolné spotrebiče a zvládnu rozdrviť aj občasnú malú kosť. Ak sa však pokúsite hodiť do drezu rebrá a rozomlieť ich, pripravujete sa na katastrofu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov