Foto

Takto vyzerali Spojené štáty v 50-tych rokoch minulého storočia

spojené štáty

videní: 352

50. roky minulého storočia sa v americkej histórii často vnímajú ako zlatá éra, čas šťastia a prosperity, napriek hrozbe jadrovej vojny, rasovej segregácie a vznikajúcej studenej vojny. Spojené štáty vyzerali trocha inak.

Napriek tomu, že väčšina fotiek z tých čias je čiernobiela, pretože farebné fotografie boli v tom čase relatívnou novinkou a film bol pre bežných ľudí drahý, 10 fotografií nižšie hrá nádhernými farbami. Znamená to, že sú oveľa reálnejšie a približujú nám toto obdobie viac ako kedykoľvek predtým.

Mnohé z fotografií boli zhromaždené Denisom Fraevichom, Newyorčanom ruského pôvodu, ktorého vášňou je práve zlatá éra Ameriky. “Fotografie boli nájdené na aukciách, blších trhoch a výpredajoch, digitalizované a zverejnené na internete,” povedal pre portál BoredPanda. “Niekoho šťastný život, sny, dôležité udalosti a dovolenky boli z nejakého dôvodu vyhodené do odpadu. Hoci je to neuveriteľne smutné, môžeme vďaka nadšencom, ktorí kupujú a digitalizujú staré snímky, z času na čas nahliadnuť do histórie očami bežných Američanov.”

Denis miluje históriu, opustené miesta a ako môžeš vidieť na mnohých fotografiách, aj klasické americké autá. “Som prekvapený, ako často sa na fotografiách nachádzajú autá,” povedal. “Očividne mali oveľa dôležitejšie miesto v živote Američanov ako v súčasnosti. Dnes je oveľa menej pravdepodobné, že by niekto fotografoval svoje auto alebo spotrebnú elektroniku.” Denis pracuje ako rusky hovoriaci sprievodca v New Yorku a má skvelý blog, ktorý tu nájdeš tu, no je v ruštine.

 

1. Daytona Beach, 1957

amerika_50_10

2. Miestny obchod, Mobile, Alabama, 1956

amerika_50_9

3. “Moja stará mama mala čarovný úsmev”

amerika_50_8

4. James Dean na kalifornskej čerpacej stanici so svojim strieborným Porsche 550 Spyder len niekoľko hodín pred smrteľnou nehodou. 30. septembra 1955

amerika_50_7

5. Dievča so starou mamou nakupujú, Mobile, Alabama, 1956

amerika_50_6

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov