TOP 10

12 skvelých filmov uplynulého roka, ktoré si zaslúžia Oscara

10 skvelých filmov uplynulého, ktoré si zaslúžia Oscara

videní: 7.0K

Rok 2018 je úspešne za nami a nastal čas zhrnúť všetky skvelé veci, ktoré sa v ňom udiali. Výnimkou nie sú ani filmy hodné nominácie na Oscara.

V uplynulom roku 2018 vzniklo mnoho skvelých filmov, no len málo z nich prijali diváci a kritici s nadšením. Tu je rebríček filmov, ktoré majú najväčšiu šancu na získanie Oscara. Ak máš rád kvalitnú kinematografiu, tieto filmy by si si rozhodne nemal nechať ujsť.

P.S.: Drvivá väčšina filmov zatiaľ nemá český alebo slovenský preklad názvu.

1. Vox Lux

Hlavnými hrdinkami tohto filmu sú svetoznáme speváčky, ktoré trpia mnohými psychickými traumami. Celeste so svojou sestrou Eleanor v detstve prežili zemetrasenie, čo de facto naštartuje ich hudobnú kariéru. Ide o citlivý film o pop-kultúre a násilí, ktoré idú v 21. storočí ruka v ruke. Hereckou hviezdou je Natalie Portman a jej výkon si rozhodne zaslúži Oscara.

ČSFD: 67 %

IMDB: 6,3/10

 

2. Ben is Back

Ben je problémový muž. Na Štedrý deň ujde z rehabilitačného centra a vráti sa k svojej matke, ktorá je z jeho správania unavená. Síce privíta svojho syna s otvorenou náručou, no čoskoro pochopí, že Ben sa vôbec nezmenil a nemôže od neho očakávať nič okrem ťažkostí. Ako ďaleko musí táto silná žena zájsť, aby zachránila svojho syna? V hlavných úlohách Julia Roberts a Lucas Hedges.

ČSFD: nehodnotené

IMDB: 6,9/10

 

3. Eighth Grade

Tento úprimný a moderný film rozpráva príbeh o Kayly, ktorá je v 8. ročníku základnej školy. Táto introvertná dospievajúca dievčina vytvára videoblogy o sebaúcte a sebaobľúbení, aby sa postavila proti svojim strachom a neistotám. Samozrejme, musí byť silná, aby prekonala túto ťažkú etapu svojho života.

ČSFD: 66 %

IMDB: 7,5/10

 

4. Destroyer

Erin je bývalá tajná policajtka. Počas ťažkej misie sa zamilovala do svojho kolegu, ale čoskoro misia zlyhá a končí sa tragédiou. Erin nájde silu, aby sa pomstila a nič ju nezastaví. Pre túto rolu zmenila úžasná Nicole Kidman svoj vzhľad na nepoznanie.

ČSFD: 68 %

IMDB: 6,8/10

 

5. Beautiful Boy

David nedokáže pochopiť, prečo sa jeho milovaný syn zmenil z milého chlapca na zúfalého narkomana. Chlapec vyrastal v láskyplnej rodine, ktorá nikdy nemala problémy s peniazmi a v škole sa mu vždy darilo. Kde spravili rodičia chybu?

ČSFD: 71 %

IMDB: 7,3/10

 

6. Can You Ever Forgive Me?

Táto komediálna dráma s Melissou McCarthyovou v hlavnej úlohe je založená na skutočných udalostiach a rozpráva príbeh spisovateľky, ktorá falšuje listy celebrít, aby vyriešila svoje finančné problémy. Film vyniká skvelými dialógmi, zaujímavým príbehom a postavami.

ČSFD: nehodnotené

IMDB: 7,6/10

 

7. The Mule (Pašerák)

88-ročný Earl nevychádza dobre so svojou ženou a deťmi a riadi malý podnik na pokraji bankrotu. Rozhodol sa preto pašovať tovar. Čoskoro si ale uvedomí, že tovar, ktorý pašuje, sú drogy. A navyše aj polícia získa podozrenie, že za správaním osamelého starého človeka je niečo zvláštne. Clint Eastwood v hlavnej úlohe a rovnako v úlohe režiséra sľubuje skvelý zážitok.

ČSFD: nehodnotené

IMDB: 7,2/10

 

8. If Beale Street Could Talk

Tento film rozpráva príbeh o mladej žene, ktorá so svojím snúbencom čaká dieťa. Ich život sa ale veľmi rýchlo zmení, keď je jej druh obvinený zo znásilnenia. Hlavná hrdinka neverí, že jej snúbenec je vinný z takého otrasného činu a snaží sa dokázať jeho nevinu.

ČSFD: nehodnotené

IMDB: 7,6/10

 

9. The Miseducation of Cameron Post (Prevýchova Cameron Postovej)

Cameron je dospievajúca dievčina, ktorú jej konzervatívni strýko a teta donútia podstúpiť liečbu homosexuality, keď zistia, že je vo vzťahu so svojou spolužiačkou. Ide o nezvyčajný film so zaujímavou myšlienkou.

ČSFD: 65 %

IMDB: 6,7/10

 

10. Widows (Vdovy)

4 šťastne vydaté ženy sa náhle stanú vdovami. Ich manželia totiž prídu o život počas pokusu o lúpež. Ženy budú musieť niesť zodpovednosť za činy svojich manželov. Musia zistiť, kto má na svedomí životy ich manželov.

ČSFD: 70 %

IMDB: 7,4/10

 

11. Roma

Tento dojemný čiernobiely film hovorí o živote veľkej mexickej rodiny. Príbeh rozpráva o rodine mexickej slúžky, ktorej život sa mení na pozadí dôležitých historických udalostí.

ČSFD: 83 %

IMDB: 8,2/10

 

12. First Reformed (Prvý napravený)

Reverend Ernst Toller prechádza temným obdobím svojho života: rozviedol sa s manželkou a jeho syn prišiel o život v Iraku. Tollerovi ale život pripraví viac skúšok. Jedna z jeho farníčok ho požiada, aby sa porozprával s jej manželom. Ten ale po rozhovore s kňazom spácha samovražda a u Tollera zanechá obrovský pocit viny.

ČSFD: 67 %

IMDB: 7,1/10

Zdroj: BrightSide | topdesat
Zdroj titulnej fotografie: Ben Is Back | 30West  

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov