Zaujímavosti

Ploštice: Ako zistíš, či sú aj v tvojej posteli?

ploštice

videní: 423

Aj keď ploštice v posteli neprinášajú žiadne infekčné choroby, stále môžu byť nepríjemné a dokonca spôsobiť určité zdravotné problémy. Od fyzických reakcií, ako sú vyrážky alebo alergie, až po psychologické účinky, ako sú úzkosť, stres a nespavosť – tieto dôvody sú viac než dostatočné na to, aby sa ploštice stali nevítanými hosťami v tvojej domácnosti. Ako zistíš, či sa tam už náhodou nenasťahovali?

Svrbiace červené škvrny

Ak máš podráždenie pokožky alebo ak si všimneš malé červené svrbiace škvrny na tvári, rukách, nohách, hrudníku alebo chrbte, je to možný príznak toho, že máš v posteli ploštice. Sú to kusance, ktoré sa môžu neskôr zapáliť a ich škrabanie môže viesť ku krvácaniu a infekcii.

Kusance od ploštíc sa často vyskytujú v zhlukoch, priamych radoch a kľukatých čiarach. Niektorí ľudia však nemusia mať žiadnu fyzickú reakciu na ploštice, takže nebudú mať červené škvrny ani svrbenie.

Krvné alebo hrdzavé zafarbenie

Skontroluj, či na posteli alebo oblečení nemáš červené škvrny. Ak stlačíte chrobáka počas kŕmenia alebo po ňom, zanechá krvné škvrny. Môžeš tiež nájsť hrdzavé škvrny. To sú fekálie ploštíc.

Škvrny môžeš nájsť na svojich prestieradlách, ako aj na miestach, ktoré sú ťažšie dostupné, napríklad matrace či drevené rámy postele. Skontroluj tiež steny a priestor pod tapetu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov