Tipy a triky

2-hodinové pravidlo je tajomstvo pre spokojný život

pravidlo

videní: 358

Poznáš tajomstvo úspešného života? Ak nie, tak by si mal pokračovať v čítaní, pretože 2-hodinové pravidlo ti môže zmeniť život k lepšiemu.

Niektorí v dnešnej dobe považujú čas strávený „ničnerobením“ za neproduktívny, ale skúsenosti vynikajúcich myslí a štúdií dokazujú opak. Albert Einstein rád sníval a predstavoval si surfovanie na vlne so svetelnou rýchlosťou, pričom jemu sa zdala vlna zamrznutá, čo ho nakoniec viedlo k vytvoreniu slávnej teórie relativity. Charles Darwin tiež praktizoval túto metódu a pomocou svojej takzvanej „cesty myslenia“ sa ponoril do svojich vlastných myšlienok a uvažovania. Toto všetko viedlo k tajomstvu úspešného života, ktorým je 2-hodinové pravidlo.

 

Einstein prišiel s „myšlienkovými experimentmi“.

Albert Einstein praktizoval veľa myšlienkových experimentov. Jeho najslávnejšie teórie, ktoré založili základ modernej fyziky, boli len súčasťou jeho fantázie! Môžeme nasledovať Einsteinov príklad a vykonávať experimenty vo vlastných hlavách, ako keď si predstavujeme všetky možné možnosti a výsledky určitej situácie a pýtame sa sami seba: „Ak to urobím, čo sa stane?“

Nechaj svoju myseľ blúdiť

Dopraj si viac času na to, aby si sa zastavil, premýšľal a analyzoval, kde si v živote, pochopil, či si spokojný so svojimi cieľmi, a určil si, aké sú tvoje plány do budúcnosti – a potom sa nechaj snívať. Podľa Fiony Kerr z University of Adelaide to v tebe môže zvýšiť produktivitu, keď si nútení riešiť neštandardné situácie alebo vytvárať kreatívne nápady.

Spýtaj sa sám seba

Pre niektorých ľudí sa zdá byť normálne tráviť 2 hodiny na Facebooku, ale vyčleniť si na zamyslenie 2 hodiny denne je jednoducho príliš veľa. Môžeš si napríklad vziať pero a zápisník a odpovedať na niekoľko otázok typu: „Aké ciele som dosiahol alebo nedosiahol?“, „Môžem proces dosiahnutia svojich cieľov urýchliť?“, „Cítim sa inšpirovaný?“ alebo „Kde sa vidím v nasledujúcich 6 mesiacoch?“

Choď na prechádzku a kochaj sa prírodou

Prechádzka v parku je vynikajúci spôsob, ako si poriadne premyslieť veci, na ktoré zvyčajne nemáme čas. Podľa výskumu je trávenie času v prírode skvelé aj pre duševné zdravie človeka, zvyšuje kreativitu a podporuje riešenie problémov.

Napíš si list

Písanie listov je veľmi terapeutické . Je to vynikajúci nástroj na introspekciu, pretože môžeš mať príležitosť pozorovať svoje vlastné myšlienky a pocity (ako rozprávač a poslucháč), robiť nové nejasné závery a pozerať sa na minulosť a do budúcnosti.

Výskum z Northwestern University ukázal, že zapisovať si svoje myšlienky o ďalekej budúcnosti je oveľa užitočnejšie ako si ich nezapisovať. Môže ťa to inšpirovať, aby si videl, čo je potrebné urobiť, aby si dosiahol svoje ciele a držal sa ich.

Bonus: 2-hodinové pravidlo je hodnotnou investíciou

Zat Rana, novinár, uskutočnil experimentzohľadňujúc 2-hodinové pravidlo založený na zvykoch úspešných vedcov a filozofov a priznal, že mu priniesol vynikajúce výsledky.

Každý týždeň dodržal toto pravidlo a strávil premýšľaním 2 hodiny. Neskôr sa podelil o to, že to zbystrilo jeho myseľ a že len 2 hodiny týždenne boli skromnou cenou, ktorú bolo treba zaplatiť za takúto dôslednú odmenu. A je to určite lepšia časová investícia ako surfovanie na sociálnych sieťach!

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov