Zaujímavosti

Najzaujímavejšie hranice krajín na svete: Nájdeš medzi nimi aj tie naše

hranice

videní: 4.2K

Hranice medzi jednotlivými krajinami majú svoje čaro po celom svete. Krajiny od seba rozdeľujú rieky, pohoria alebo dokonca aj mosty. Medzi tie najzaujímavejšie hranice na svete sú zaradené aj niektoré naše.

Existuje mnoho dôvodov, prečo toľko ľudí miluje cestovanie. Cestovanie môže otvoriť dvere mnohým novým zážitkom a úchvatným spomienkam. V skutočnosti si môžeš všimnúť nádherné výhľady. A to hneď po prekročení hranice z jednej krajiny do druhej. V dnešnom príspevku ti prinášame zopár tých najkrajších pohľadov, ktoré krajiny po celom svete zdieľajú so svojimi susedmi. Nájdeme tú aj tie naše, ktoré sú mnohým z nás povedomé.

20. Švédsko a Nórsko

Dve severoeurópske krajiny. Nie je prekvapením, že fotografia zachytáva aj pomerne chladné podnebie. Tento jazdec na snežnom skútri bol zachytený priamo na hraniciach Nórska a Švédska. Fotograf odviedol skvelú prácu, pretože vďaka snehu môžeme vidieť krásne viditeľnú hranicu.

19. Znova Švédsko a Nórsko

Pred presunom na ďalšie hranice sveta sa oplatí pozrieť znova na hranicu medzi Švédskom a Nórskom. Tentokrát to nie je zasnežená krajina. Na moste je znázornená čiara, ktorá ti napovie, na ktorej strane sa práve nachádzaš. A ak sa na to cítiš, môžeš byť na raz v dvoch krajinách ako muž na fotografii.

18. Argentína a Brazília

Prírodná hranica, ktorá skutočne ohromí každého, kto ju uvidí. Na zemi neuvidíš namaľovanú čiaru ale uvidíš niečo nezabudnuteľné. Hranicu tvoria vodopády Iguaçu. Je to najväčší systém vodopádov na svete. Celkovo sa systém skladá z viac ako 275 jednotlivých vodopádov. Ak tento zázrak uvidíš na vlastné oči, nikdy na neho nezabudneš.

17. Estónsko a Rusko

Existuje mnoho spôsobov, ako môžu hranice krajín vyniknúť. Hranica medzi Estónskom a Ruskom spoznáš na základe nápadných stavieb. Hranicu tvorí rieka Narva a na oboch stranách rieky je pevnosť Ivangorod a hrad Hermann. Hermanov hrad sa nachádza v Estónsku, zatiaľ čo pevnosť Ivangorod je v Rusku.

16. Poľsko a Slovensko

Jedna z prvých našich hraníc, ktoré nájdeš v tomto príspevku. Delí nás prírodná hranica. Tentoraz si však budeš musieť dať trocha turistiky, aby si túto krásnu hranicu mohol vidieť. Tieto dve krajiny rozdeľujú naše Vysoké Tatry.

1 2 3 4 5 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov