Zdravie

Čo spraví s tvojím telom pravidelné plávanie?

plávanie

videní: 1.8K

Plávanie môže byť tvojou vstupenkou pre zdravé telo a dušu bez ohľadu na tvoj vek. Nielenže ti môže poskytnúť celotelové cvičenie, ale tiež pomáha tým, ktorí sa vysporiadajú s depresiou tým, že uvoľňuje endorfíny, ktoré majú ti dodávajú dobré a pozitívne pocity. Ale to nie je jediná výhoda, ktorú táto aktivita môže priniesť.

1. Plávanie spôsobí, že tvoje pľúca budú fungovať lepšie

Pravidelné plávanie môže byť dobrým spôsobom na posilnenie pľúc. Štúdia nám v skutočnosti hovorí, že plávanie má výhodu nad jogou, pokiaľ ide o zlepšenie pľúcnych funkcií. Je to preto, že plávaním sme schopní zvýšiť svalovú pružnosť pľúc a hrudníka.

2. Tvoje kĺby budú silnejšie

 

Pretože voda podporuje takmer 90% tvojej hmotnosti , je to ideálny druh cvičenia pre tých, ktorí majú bolesti kĺbov spôsobené napríklad artritídou. To znamená, že pravidelné plávanie ti môže pomôcť znížiť riziko zhoršenia artritídy pravidelným cvičením svalov a udržaním silných svalov okolo kĺbov.

 

3. Posilní tvoj chrbát

Ak si tým, kto trpí chronickou bolesťou chrbta, ako je ischias, plávanie môže budovať tvoje chrbtové svaly a slúži ako úľava od bolesti, pretože voda nadnáša váhu tela.

 
1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov