Tipy a triky

Cibuľa: Položte si ju na noc k posteli a zobuďte sa s prekvapením!

cibuľa

videní: 2.9K

Cibuľa: Ľudia v stredoveku považovali cibuľu za takú dôležitú, že ste ňou mohli zaplatiť nájom! Nespoliehajte sa na to, že v dnešnej dobe bude vaša požičovňa akceptovať cibuľu ako platbu. Ale čo môžete urobiť, je dať si ju v noci blízko postele!

Starý trik z roku 1500 hovorí, že keď si rozkrojíte cibuľu na štvrtiny a položíte si ju k posteli, pomôže vám to zmierniť kašeľ. Dokonca sa hovorí, že to môže úplne zabrániť nachladnutiu a chrípke! Istý lekár na začiatku 20. storočia ho odporúčal svojim pacientom a všetci zostali zdraví, zatiaľ čo ostatní ľudia v okolí ochoreli!

Táto myšlienka pochádza z antibakteriálnych vlastností cibule, ktorá údajne pohlcuje znečistený vzduch. V súčasnosti to veda nepotvrdzuje, ale existuje veľa iných vecí, ktoré môžete s cibuľou v spálni robiť!

 

 

Niektorí ľudia používajú cibuľu ako zvláštny detox na nohy. Nakrájate cibuľu na plátky, priložíte si jednu na spodnú časť každého chodidla a na noc si navlečiete ponožky, ktoré ju udržia na mieste. Cibuľa má vraj schopnosť čistiť toxíny z tela prostredníctvom chodidiel.

Alebo sú vaše nohy v noci jednoducho také studené? Skúste si natrieť prsty na nohách surovou cibuľou – vraj to podporí krvný obeh a zahreje danú oblasť. Potom si oblečte príjemné ponožky, zalezte pod deku a nechajte cibuľové kúzlo konať svoju prácu!

Dobre, a čo tak rednúce vlasy a plešiny! Niektorí prisahajú na silu cibuľovej šťavy (presnejšie na síru v nej), ktorá stimuluje rast vlasov a posilňuje vaše bujné kadere!

Tá istá síra v cibuli vám môže pomôcť aj pri liečbe spálenín od slnka. Povedzme, že ste pri natieraní opaľovacím krémom vynechali nejaké miesto. Vezmite cibuľu, nakrájajte ju a priložte na postihnuté miesto. Bum, rýchla pomoc, keď vám dôjde aloe vera gél!

Síra v cibuli tiež podporuje tvorbu kolagénu. Kolagén je nevyhnutnou súčasťou mladistvej a zdravej pleti. Funguje tak trochu ako balón pod kožou, ktorý zvyšuje vrásky a jemné linky. Uvidíte ho v mnohých výrobkoch starostlivosti o pleť, ale celý čas sedel vo vašej kuchyni!

Cibuľa podporuje aj spánok! Obsahujú istú aminokyselinu, ktorá pôsobí ako prírodné sedatívum. (A zároveň znižuje stres, výhra pre všetkých!) Ak si nakrájate surovú cibuľu na plátky a budete ju mať blízko postele, môžete si byť istí, že si doprajete kvalitný spánok! Hádam preto, že sa k vám nikto nedostane.

Áno, cibuľa vám môže pomôcť aj pri výcviku vášho domáceho miláčika! Ak vaše šteňa alebo mačiatko rozrýva vaše drahocenné veci alebo ničí koberce, potrite cibuľou miesto, kde škodu spôsobilo. Mačky aj psy neznášajú jej pach, takže im to zabráni zopakovať to isté nedovolené!

A asi najlepší trik: komáre môžete v noci odohnať len pomocou misky s plátkami cibule v blízkosti postele! Zápachu sa vyhýba aj iný hmyz, ako sú mravce, mšice a mrkvové mušky. A je to, izba bez strašidelných votrelcov!

A pre prípad, že by trik s miskou nefungoval a niektorý z komárov by vás uštipol, vezmite jednu z tých cibúľ v miske a potrite si ňou uštipnutie. Protizápalové vlastnosti cibule pomôžu znížiť svrbenie, opuch a pálenie.

A teraz jedna super prekvapivá: táto štipľavá zelenina dokáže zbaviť miestnosť nepríjemných pachov! Či už ide o zatuchnutý zápach alebo pach čerstvej farby. Po chvíli dokonca neutralizuje aj svoj vlastný zápach!

Cibuľa pôsobí ako úžasný čistiaci prostriedok! Jednoducho nakrájajte cibuľu a potrite ňou špinavé alebo šmuhami zanesené okno. Spomeňte si na to, keď vám nabudúce dôjde čistiaci prostriedok!

Keď už budete v tom, pokojne sa pustite do všetkých sklenených povrchov vo vašom dome. Aby ste dosiahli najlepšie výsledky, po potretí špinavého skla nakrájanou cibuľou použite pastu zloženú z jedlej sódy a vody na neutralizáciu prípadných pachov. Posledný krok: odstráňte všetky šmuhy pomocou starých novín.

Cibuľou sa môžete zbaviť aj pripálených škvŕn na žehličkách. Stačí nakrájať cibuľu a naniesť ju na škvrnu a stopy po spálení postupne zmiznú.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov