Zdravie

Uši: Prečo by ste si ich mali prestať čistiť vatovými tyčinkami?

uši

videní: 2.7K

Prečo by ste si mali prestať čistiť uši vatovými tyčinkami? Okrem vatových tampónov sa lekári stretli s tým, že pacienti používali na čistenie uší špendlíky, pinzety, perá a dokonca aj slamky. Žiadny z týchto nástrojov však nie je účinný a najmä vatové tampóny môžu spôsobiť viac škody ako úžitku. Môžu vo vás vyvolať pocit spokojnosti a čistoty, ale v skutočnosti je to falošný pocit.

Zostaňte pri nich a uvidíte, aké všetky škody môžu vašim ušiam spôsobiť. Radi by sme vás informovali o rôznych spôsoboch, akými môžu vatové tampóny škodiť vášmu vnútornému uchu, a o tom, ako ich nahradiť vo vašej každodennej rutine.

 

Môžu spôsobiť zranenie

Možno to znie neuveriteľne, ale vatové tampóny môžu traumatizovať stredné ucho a konkrétne spôsobiť prasknutie bubienka. Podľa štúdie, ktorá sa zaoberala poraneniami ucha spôsobenými vatovými tampónmi, sa zistilo, že približne 73 % z nich súvisí s čistením ucha. Je to veľké percento, ak vezmeme do úvahy, že štúdia prebiehala od roku 1990 do roku 2010 a skúmala viac ako 263 000 detí.

Môžu zatlačiť ušný maz hlbšie do ucha

Mnohí ľudia majú nutkanie dostať ušný maz von, najmä vždy, keď sa im nahromadí. Tým ho však len zatlačia hlbšie do zvukovodu, v dôsledku čoho tam vosk namiesto toho, aby sa pohyboval, len zostáva. V takom prípade je jediným riešením návšteva lekára, ktorý dokáže odstrániť ušný maz odbornými metódami, čo môže byť niekedy nepríjemné.

 

Môžu spôsobiť infekcie

Jednou z najprínosnejších vlastností ušného mazu je zachytávanie a zadržiavanie rastu baktérií, ktoré sa dostanú do našich uší. Funguje ako ochranná sieť, ktorá zabraňuje baktériám spôsobiť vážne škody. Keď však používame vatové tampóny a zatláčame ušný maz aj baktérie hlbšie dovnútra, podporujeme ich v tom, aby nám škodili. V takom prípade je veľmi možné, že budeme trpieť ušnými infekciami.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov