Tipy a triky

Čo sa stane, ak nebudeš prať posteľnú bielizeň dosť často?

bielizeň

videní: 536

Väčšinu svojho života (asi jednu tretinu) trávime spánkom. A keď spíme v posteli, zvyšné materiály, ako je mastnota, odumreté bunky pokožky a nečistoty, môžu zostať v našich plachtách a časom sa hromadia. Čo sa teda stane, ak nebudeš prať dostatočne často svoju posteľnú bielizeň?

Akné a podráždená pokožka

Čo sa môže stať, ak prestieradlá neumyjete

Všimol si si vyrážky na svojej koži? Je pravdepodobné, že tvoj vankúš je špinavý! Každodenné použitie môže spôsobiť hromadenie odumretej kože, mastnoty a baktérií a spôsobiť upchatie pórov vedúce k akné. Tvoja pokožka môže tiež začervenať v dôsledku baktérií prítomných v roztočoch Demodex, čo sú ploštice prítomné v obliečkach a vankúšoch. Skús preto svoju posteľnú bielizeň meniť každé 2 až 3 dni.

Alergie na roztoče môže tiež spôsobiť špinavá posteľná bielizeň

Čo sa môže stať, ak prestieradlá neumyjete

Cez noc kýchaš a svrbia ťa oči? Možno trpíš alergiou! Príčiny alergií môžu siahať od peľu a prachu až po roztoče žijúce v tvojej bielizni. Aj keď sú tieto roztoče mikroskopické, môžu spôsobiť vážne prípady alergií a astmy.

Aby si sa vyhol týmto alergénom, nezabudni plachty prať v horúcej vode alebo skúsiť hypoalergénne obliečky.

Škodlivé účinky pri spánku s domácimi miláčikmi

posteľná bielizeň

Spanie s domácimi miláčikmi môže byť roztomilé a pohodlné, ale sú s tým spojené určité riziká, ktoré by si si mal uvedomiť. Pretože niektoré domáce zvieratá prenášajú kliešte, je dôležité sa ich zbaviť. Pretože môžu spôsobiť lymskú boreliózu. Srsť domácich miláčikov môže tiež prilákať roztoče.

Ak sa rozhodneš ponechať svojich štvornohých priateľov na posteli, určite si pravidelne per plachty a vždy dbaj na ich zdravie a hygienu.

Svrbenie pokožky hlavy

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Teplé a vlhké poťahy na vankúše môžu byť skvelým domovom pre huby známe ako dermatofyty. Tieto huby spôsobujú svrbenie na pokožke hlavy a  kožné ochorenia pokožky hlavy. Aj keď môžeš jednoducho vyhľadať lekársku pomoc, prevencia je kľúčová. Aby si znížil pravdepodobnosť podráždenia hlavy, per si pravidelne si vankúše a plachty.

Zápal spojiviek

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Ak si mal zápal spojiviek, tiež známy ako ružové oko, tvoje plachty sú tiež ohrozené. Je to spôsobené baktériami prítomnými v posteľnej bielizni, najmä obliečkami na vankúšoch. Ak si ty alebo niekto, kto s tebou zdieľa posteľ, nedávno mali infekciu spojiviek, vyper si plachty a posteľnú bielizeň horúcou vodou, aby si znížil pravdepodobnosť opätovnej infekcie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov