Tipy a triky

Tieto potraviny by si mal skladovať v chladničke

potraviny

videní: 6.4K

Pokiaľ ide o skladovanie výrobkov, je potrebné zohľadniť množstvo faktov, aby boli potraviny čo najdlhšie čerstvé, bezpečné a chutné. Zlé podmienky môžu viesť k nepríjemným následkom, ako sú znehodnotené potraviny, množenie plesní alebo dokonca napadnutie chrobákmi. Všetci vieme, aké dôležité je skladovať potraviny ako mlieko či šunka v chladničke, ale oveľa viac produktov môže mať prospech z pobytu v chladničke. Môže to zvýšiť ich trvanlivosť, zlepšiť chuť a tak ďalej. Aby si si doprial naozaj chutné a čo najviac čerstvé jedlo, tieto potraviny by si mal skladovať radšej v chladničke.

1. Potraviny ako múka

10 populárnych jedál, ktoré by sme mali začať skladovať v chladničke

Múka by sa mala vo všeobecnosti skladovať na chladnom a tmavom mieste – ideálne vo vzduchotesnej nádobe. Takto je výrobok chránený pred chrobákmi a vydrží dlhšie čerstvý. Otvorená biela múka môže byť v skutočnosti v chladničke až 12 mesiacov v absolútnom poriadku, zatiaľ čo pri izbovej teplote vydrží len 6 až 8 mesiacov.

2. Sušené ovocie a zelenina

potraviny

Sušené ovocie a zelenina môžu byť skutočne uskladnené v polici na dlho, až 6 mesiacov. Je to však bezpečné iba pokiaľ sa neotvoria. Potom, čo sa tak stane, je najlepšie , aby sa tieto potraviny uschovávali v chladničke, čo môže predĺžiť ich skladovateľnosť od 1 mesiaca do 6 mesiacov.

 

3. Pečené výrobky

10 populárnych jedál, ktoré by sme mali začať skladovať v chladničke

Aj keď sa chlieb neodporúča skladovať v chladničke (hlavne, ak je domáci), výrobky ako buchty, rožky a ďalšie môžu v chladničke „žiť“ o niečo dlhšie, ako by boli v špajze (až o 3 týždne). Skladovanie otvorených vreciek s tortillami v chladničke im umožňuje zostať čerstvé až 3 mesiace. V konečnom dôsledku by sa cesto na pizzu, rožky a sušienky nemali vôbec uchovávať pri izbovej teplote, pretože to nie je bezpečné.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov