Tipy a triky

Masáž uší môže vyriešiť mnohé problémy


videní: 1.2K

Stres, úzkosť, bolesti hlavy alebo ospalosť – všetky tieto ťažkosti ti môžu spôsobiť nepríjemné chvíle. Ich riešenie je však celkom jednoduché – masáž uší! Je to skutočne relaxačný pocit, ktorý môže tvoju myseľ oslobodiť od problémov a fyzického nepohodlia. Najlepšie na tom je, že sa dá vykonať kdekoľvek, kedykoľvek, rýchlo a ľahko.

 

Masáž zmierni bolesť svalov

Uskutočnil sa experiment na testovanie a zistenie, či masáž uší môže pomôcť zmierniť bolesť u ľudí s chronickou bolesťou dolnej časti chrbta. Výsledky ukázali, že tento jednoduchý postup predstavuje účinný spôsob, ako zmierniť nepohodlie.

Jemné potiahnutie a trenie rôznych častí uší , najmä lalokov, stimuluje veľa nervových zakončení a môže tvojmu mozgu pomôcť uvoľniť endorfíny. Tieto hormóny sú známe tým, že nám pomáhajú cítiť sa dobre a zmierňujú bolesť. Tiež môžu zlepšiť krvný obeh. Niektoré štúdie dokonca ukázali, že vďaka týmto jednoduchým masážnym účinkom boli ľudia schopní lepšie zvládať svoju fyzickú bolesť a ich prah bolesti sa ešte zvýšil.

Vaša úroveň stresu a úzkosti sa znižuje

Ďalšia malá štúdia sa uskutočnila medzi pacientmi počas obdobia umelého oplodnenia. Výsledky dokázali, že masáž uší je v tejto stresovej situácii dobrá vec. Ak cítiš napätie, paniku, nepokoj, únavu alebo podráždenie, masíruj si ucho pomalými krúživými pohybmi. Bod, ktorý uvoľňuje stres sa nachádza v hornej časti ucha, v časti, ktorá vyzerá ako dutina v tvare trojuholníka.

Bolesti hlavy a migrény sa môžu výrazne zlepšiť

 

Narozdiel od liekov proti bolesti, ktoré môžu mať nejaké vážne a potenciálne deštruktívne účinky na tvoje telo a zdravie, stimulácia ucha je vo všeobecnosti neškodná. Môžeš ju dokonca kombinovať s niektorými prírodnejšími liečivami, ako je čaj z mäty piepornej, pre lepší účinok.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov