Tipy a triky

Ak začnete pravidelne plávať, udejú sa tieto pozitívne zmeny

plávať

videní: 1.5K

6. Zvyšuje sa kapacita pľúc

Plávanie je vynikajúce kardiovaskulárne cvičenie, pretože vyžaduje, aby srdce pumpovalo kyslík do svalov. Ak budete pokračovať v plávaní, vaše svaly si vyžadujú viac kyslíka, čo spôsobí, že vaša srdcová frekvencia sa zvýši, aby uspokojila dopyt. Okrem toho, vaše pľúca viac pracujú na zásobovaní vášho tela kyslíkom, ktorý potrebujete na udržanie aktivity, čo má za následok zvýšenie kapacity pľúc.

5. Spomaľuje sa proces starnutia

Hoci nič nemôže úplne zvrátiť proces starnutia, plávanie môže mať množstvo pozitívnych účinkov. Ak začnete pravidelne plávať, váš krvný tlak sa zníži, začnete naberať svalovú hmotu, zlepší sa celkový prietok kyslíka a krvi a taktiež sa zlepší rovnováha u seniorov. Navyše, seniori trpiaci bolesťami kĺbov môžu zaznamenať výrazne zlepšenie pri pravidelnom plávaní.

4. Plávanie môže pomôcť pri astme

Ľudia s astmou môžu mať problémy s cvičením v chladných priestoroch, prípadne v prostredí so suchým vzduchom. Spôsobuje im stiahnutie priedušiek, čo im sťažuje dýchanie. Plávanie je však v tomto smere tou lepšou variantou, pretože vlhké prostredie bazéna pomáha nahrádzať vlhkosť stratenú pri aktívnom dýchaní a poskytuje tak ľuďom s astmou pohodlné cvičenie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov