Tipy a triky

Ak začnete pravidelne plávať, udejú sa tieto pozitívne zmeny

plávať

videní: 1.5K

Začať pravidelne plávať môže takmer každý z nás. Plávanie vám pomôže nielen fyzicky ale aj psychicky. Poďme sa spoločne pozrieť na pozitívne zmeny, ktoré sa v našich životoch udejú vďaka pravidelnému plávaniu. 

Plávanie je nenáročná a efektívna tréningová metóda, z ktorej môže mať úžitok každý bez akýchkoľvek problémov. Odborníci naznačujú, že plávanie po dobu najmenej 30 minút alebo absolvovanie 20-60 kôl môže výrazne zlepšiť vaše celkové zdravie. Začlenenie každodennej návštevy vašej blízkej plavárne môže taktiež priniesť množstvo výhod bez negatívnych vedľajších účinkov. V tomto článku vám teda ukážeme, čo sa stane, ak začnete pravidelne plávať.

8. Kvalita vášho spánku sa môže zlepšiť

Je dokázané, že aeróbne cvičenie zlepšuje kvalitu spánku a plávanie nie je výnimkou. Výskumy ukazujú, že potenie počas fyzickej aktivity môže zlepšiť kvalitu spánku. Plávanie je vynikajúci spôsob, ako dosiahnuť kardiovaskulárne výhody bez nadmerného potenia. Plávaním sa uvoľňuje celé telo, vrátane nášho srdca, čo pomáha vášmu mozgu rýchlejšie zaspať.

7. Deti sa môžu stať inteligentnejšie

Austrálsky Griffith Institute for Educational Research nedávno vykonal štúdiu zahŕňajúcu 7000 detí mladších ako 5 rokov, pričom porovnával tie, ktoré pravidelne plávali s tými, ktoré neplávali. Štúdia dospela k záveru, že deti, ktoré plávajú si zlepšili motorické zručnosti a preukázali lepšiu schopnosť učiť sa jazyky a matematiku. Tieto zistenia naznačujú, že plávanie má na deti pozitívny vplyv z hľadiska zdravia ale aj z hľadiska vzdelávania a inteligencie.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov