TOP 10

TOP10: Toto sú tie najstrašidelnejšie a najzáhadnejšie miesta Slovenska

slovenska

videní: 10.2K

Ak máš rád strašidelné príbehy, záhadné a tajomné miesta, staré legendy, si na správnom mieste. V tomto rebríčku sa pozrieme na tie najzáhadnejšie miesta Slovenska, ktoré sú miestami doslova až desivé. Nemáš náhodou jedno z nich niekde poblíž? 

1. Katov dom v Trenčíne 

Počas 16. až 17. storočia býval priamo pod Trenčianskym hradom v meštianskom domčeku spolu s mučiarňou a väzením jeden popravca. Nástroje z mučiarne môžete vidieť aj v súčasnosti. Kat mal údajne popraviť mnoho zločincov, no aj mnoho nevinných ľudí. Nakoniec bol popravený pre krádež aj on sám, tak sa píše v mestských kronikách. V jeho dome môžete počuť čudesné zvuky a dokonca sa tu vraj aj veci samé hýbu. V roku 2006 miestny farár toto miesto vysvätil pre veľký počet nevysvetliteľných javov.

 

 

2. Grófova hrobka v Bojnickom zámku  

Tento zámok je spojený najmä s rozprávkami, avšak spája sa s ním aj jedna záhada s hrobkou grófa Ján Františka Pálffyho, ktorý zomrel v roku 1908. Gróf je pochovaný v sarkofágu, no niekoľko rokov po jeho smrti začala z tohto sarkofágu vytekať tekutina, ktorá vyzerala ako med. Vedci však túto tekutinu označili za minerazilované pozostatky, ktoré boli vytvorené chemickou reakciou. Tlač však túto tekutinu začala interpretovať ako grófove slzy, ktoré mal údajne roniť zo žiaľu, pretože jeho potomkovia rozpredali predmety zo zámku a nerešpektovali jeho poslednú vôľu. V roku 1933 bol ukradnutý oltár, za ktorým mal gróf tiež smútiť. Keď sa však v roku 1995 vrátil z Prahy, tekutina vytekajúca zo sarkofágu prestala.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov