TOP 10

TOP 25 najlepších krajín pre sociálny pokrok

sociálny progres

videní: 10.0K

 

USA je najnižšie umiestnenou krajinou zo skupiny G7, čiastočne kvôli ich slabému skóre bezpečnosti. Krajina sa umiestnila na 48. mieste z hľadiska osobnej bezpečnosti a na 107. mieste z hľadiska medziľudského násilia za Konžskou republikou, Nikaraguou a Sierrou Leone.

Na druhom konci spektra medzi národmi, ktoré urobili najväčší pokrok, patrí Bhután, Etiópia (kde sa práve skončila občianska vojna) a Sierra Leone. Napriek tomu, že autori hodnotenia oznámili ďalší rok pokroku, varovali, že globálne tempo pokroku sa od roku 2017 znížilo na polovicu a poukázali na ďalšie výzvy, ktoré nás čakajú.

“Ešte sme nepocítili úplný vplyv, ktorý mal Covid-19 na sociálny pokrok na celom svete. Ak zvážime toto, plus ďalšie riziká, ktoré predstavuje zmena klímy, ekonomická neistota, politické zmeny, tak vidíme značné riziko, že svetový sociálny pokrok by mohol po prvýkrát klesnúť v roku 2023.”

Správa ďalej uviedla: “Požiadavka na lepší život a väčšiu rovnosť je evidentná na celom svete, keďže vidíme rôzne protesty, nové politické hnutia a podobne,” uzavrela správa. “Stále sa očakáva, že nie len vlády musia zohrávať úlohu pri poskytovaní zlepšení, ale zodpovedné sú aj spoločnosti a musia prinášať zlepšenia v životoch ľudí, ako aj chrániť životné prostredie, ktoré sa dotýka nás všetkých.”

Social Progress Imperative spolupracuje s osobami s rozhodovacou právomocou vo viac ako 45 krajinách. Rebríček najlepších krajín nájdeš na ďalšej strane.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov