TOP 10

TOP 25 najlepších krajín pre sociálny pokrok

sociálny progres

videní: 9.9K

Najnovší rebríček najlepších krajín pre sociálny pokrok naznačuje, že život sa na zemi skvalitnil už 11. rok po sebe. Výsledky sú samozrejme zmiešané v závislosti od krajín naprieč celým svetom.

Možno sa to nezdá kvôli rôznym obmedzeniam, ktoré nás trápia posledné roky, ale svet sa za posledných 11 rokov stal lepším miestom na život. Vyplýva to z najnovšieho indexu sociálneho pokroku, ktorý každoročne skúma život v 169 krajinách. Index zostavuje Social Progress Imperative, nezisková organizácia, ktorý podporuje pozitívne sociálne zmeny, teda sociálny pokrok. Od roku 2011 jej výskumníci používajú na meranie pokroku kľúčové ukazovatele, ako je kvalita zdravotnej starostlivosti, osobná bezpečnosť, prístup k vzdelaniu, prístup k technológiám, právam a kvalite životného prostredia. Následne jednotlivým krajinám a celému svetu udeľujú ročné skóre.

Najnovšie zistenia naznačujú, že sociálny pokrok napreduje už 11. rok po sebe – ale nerovnomerne. Nórsko bolo opäť vyhlásené za najprogresívnejšiu krajinu sveta v roku 2022, pričom Dánsko a Fínsko obsadili druhé a tretie miesto. Spojené kráľovstvo a USA klesli na 19. a 25. miesto.

Spojené kráľovstvo bolo identifikované ako iba jedna zo štyroch krajín, kde sociálny pokrok od začiatku hodnotenie klesol. Ďalšími sú Sýria, Venezuela a Líbya.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov