Zaujímavosti

Prekliatie náčelníka kukuričné steblo 3. Časť

Kukuričné steblo

videní: 2.2K

V prvých dvoch článkoch sme sa pozreli predovšetkým na historické okolnosti vyrieknutia kliatby od indiánskeho náčelníka konfederácie, ktorá vznikla na obranu pred osadníkmi, ktorí rozširovali zabranú územie na západ. Kukuričné steblo po zrade a vražde jeho i jeho syna zaklial tamojšiu zem. Prekliatie sa však začalo ukazovať až po tom, čo boli je po pozostatky premiestnené a pomník jeho premožiteľov postavený.

Je veľmi zvláštne, že do pomníka udrel a to dokonca dva krát blesk – prvýkrát v roku 1909, keď kvôli tomu muselo byť jeho odhalenie odložené, a druhý krát v roku 1921, keď bol pomník už aj značne poškodený.

Tieto udalosti však neboli ničím oproti tomu, čo túto komunitu postihlo.V roku 1880 zničil veľký požiar celý blok domov v centre mesta. V roku 1907 došlo k najhoršiemu banskému nešťastiu v Severnej Amerike , ktoré si vyžiadalo smrť 310 mužov. V roku 1967 zahynulo behom nešťastia na moste Silver Bridge 46 ľudí. K tomu sa pridružili miestne divné javy, ako svetlá na oblohe a pravidelne sa zjavujúci tajomný muž. Krátko po tom – v rokoch 1968 a 1970 – došlo v oblasti mesta k niekoľkým leteckým katastrofám, pri ktorých zahynulo viac než 100 pasažierov. Behom vykoľajenia nákladného vlaku v roku 1978 sa vylialo nesmierne množstvo jedovatých chemikálií, ktoré zamorili tamojšiu pôdu a spodné vody, čo malo za následok zničenie všetkých miestnych studní. Ľudia sú presvedčení, že táto ekologická katastrofa podľa náčelníkovej kliatby predstavuje mor a že sa jeho pochmúrna predpoveď pre miestnych prejavila ekonomickou depresiou v oblasti Point Pleasant.

Mnoho ľudí však bude tvrdiť, že pohromy postihujúce nejakú osobu či obyvateľov určitej oblasti sú iba vecou veľkej smoly a pričítať ich pôsobeniu kliatby znamená podliehať starým poverám, ktoré v modernej dobe nemajú svoje miesto. Keď však dôjde k tak veľkému reťazcu katastrof, ako sa to dialo a deje v Point Pleasant, nie je ťažké pripustiť možnosť, že za ne môže predsa len nejaká kliatba.

Zdroj: echo24 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov