TOP 10

Prežitie v divočine: 7 neskutočných príbehov ľudí, ktorí sa stratili

prežitie v divočine

videní: 458

Je to smutné, ale každý rok sa objavujú prípady o ľuďoch, ktorí sa stratili v krajine a nedokázali sa vrátiť späť. A len málo je takých, ktorí dokázali takéto utrpenie prežiť. Dnes ti prinášame príbehy ľudí, ktorí prežitie v divočine zvládli a vrátili sa naspäť k svojím rodinám. 

12-dňové utrpenie Jamieho Nealea

V júli 2009 sa len 19-ročný Londýnčan stratil v hustom lese Blue Mountains v Austrálii, keď sa sám vybral na túru. Z nevinného jednodňového výletu sa stal 12-dňový boj o prežitie v divočine. Aby prežil, jedol semená a rastliny a prikrýval sa kôrou zo stromov. I napriek tomu, že nad ním lietal vrtuľník, nepodarilo sa im ho nájsť a dostať do bezpečia. Našli ho až dvaja turisti, ktorí ho zniesli do blízkej nemocnice.

Pád z výšky troch kilometrov a 9 dní v divočine prežila Juliane Koepcke

divočina

Presne 24. decembera v roku 1971 cestovali matka s dcérou z Nemecka s istým komerčným lietadlom. Lietadlo zasiahol blesk. To sa následne rozpadlo priamo v strede a len 17-ročná dcéra vypadla z 3-kilometrovej výšky na zem. Presnejšie do Amazonského pralesa. Zachránilo ju iba to, že bola stále pripútaná k svojmu sedadlu a celú túto nehodu prežila iba s ľahšími zraneniami. Mala zlomenú kľúčnu kosť, poranenú ruku a opuchnuté oko. Našťastie našla potok a ako ju učil otec, išla po prúde, pretože ten vedie k civilizácii. Po deviatich dňoch v džungli našla čln, ktorý bol upevnený v prístave, kde si následne s benzínom vydezinfikovala rany. Vlastník člna ju našiel ešte v ten deň a hneď na druhý deň bola prevezená letecky do nemocnice.

 

Pátranie Andrewa Gaskella po duchovnosti sa zmenilo na 2-týždňové prežitie v divočine

V Malajzii 20. októbra 2016 sa počas túry v Národnom parku Gunugu Mulu stratil 25-ročný Austrálčan. Zámerne odbočil a pokračoval tak mimo turistických chodníčkov, aby sa viac spojil s prírodou. Následne sa však stratil a cestu späť si už nepamätal. Po dvoch týždňoch ho našťastie našli záchranári dehydrovaného, podvyživeného a na nohách mal pijavice. 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov