Tipy a triky

Každodenné zlozvyky, ktoré zabíjajú tvoje vlasy

vlasy

videní: 431

Aj keď je tvoj šampón akokoľvek drahý, tvoje vlasy vyzerajú čoraz redšie. Možno by si sa mal bližšie pozrieť na svoju rutinu. Aj jednoduché veci ako použitie nesprávnej vlasovej gumičky alebo zabalenie vlasov do uteráka ich môže poškodiť a spôsobiť z dlhodobého hľadiska vážne škody. 

1. Tvoje vlasy sa šúchajú o vlnu

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Vlnené plášte zahrejú v chladnom počasí, ale tento materiál môže byť pre vlasy škodlivý. Vlna nahromadí statickú elektrinu a spôsobí, že sa k nej prilepia, čo nakoniec vedie k ich lámaniu. Keď tvoja hriva v daždivých dňoch zmokne, stane sa krehkou a ľahšie sa láme.

2. Ješ tuniaka

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Aj keď je tuniak veľmi výživný a slúži ako skvelý zdroj mnohých stopových prvkov, obsahuje aj vysoké množstvo ortuti. Tento toxický ťažký kov môže spôsobiť vážne zdravotné problémy a mnoho lekárskych odborníkov odporúča jesť tuniaka s mierou. Podľa štúdie môže byť konzumácia ortuti tiež spojená s náhlym vypadávaním vlasov.

3. Na vysušenie vlasov používaš uterák alebo sušič vlasov

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Väčšina z nás je zvyknutá zabaliť si vlasy po sprchovaní do turbanu z uteráku, ale bavlnené uteráky môžu spôsobiť lámanie vlasov. Pravidelné používanie sušiča vlasov môže tiež prispieť k lámavosti a matnosti vlasov. Ak chceš vlasy vysušiť šetrnejšie, drž fén asi 30 centimetrov od vlasov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov