Zaujímavosti

Jedlá sóda: Nikdy s ňou nečistite tieto veci

jedlá sóda

videní: 1.2K

Jedlá sóda: Nikdy s ňou nečistite tieto veci. Zdá sa, že jedlá sóda zvládne akúkoľvek prácu, ale v skutočnosti môže pri čistení niektorých povrchov spôsobiť škody.

Je len málo vecí, ktoré jedlá sóda nedokáže. Je to skvelý viacúčelový čistiaci prostriedok a môžete ju používať pri varení, na liečenie neduhov, v domácnosti a dokonca aj na ručné práce pre vaše deti. V niektorých prípadoch však sóda bikarbóna spôsobuje viac škody ako úžitku. Hoci vám môže pomôcť pri väčšine prác v domácnosti, uistite sa, že ju nepoužívate pri čistení týchto výrobkov.

Jedlá sóda: Nikdy s ňou nečistite tieto veci

Sklo

Pri čistení sklenených povrchov vo vašom dome sa budete chcieť držať prípravku Windex. “Sóda bikarbóna je abrazívny čistiaci prostriedok, takže existuje možnosť, že vám poškriabe sklo alebo zrkadlo,” hovorí Marcos Franco, zamestnanec spoločnosti Mighty Clean Home. Ak hľadáte úplne prírodnú čistiacu látku, navrhuje namiesto nej používať na sklenené povrchy ocot.

Hliník

Na čistenie hliníkových hrncov a panvíc môžete použiť sódu bikarbónu, len je dôležité nezabudnúť ich hneď potom opláchnuť. “Jedlá sóda môže spôsobiť oxidáciu hliníka,” hovorí Jack Prenter, zakladateľ spoločnosti Chore Bliss. “Rozsiahly kontakt spôsobí oxidáciu, ktorá zmení povrch na hnedý.”

Sklokeramická varná doska

Jedlá sóda sa výborne používa pri čistení varných dosiek, ale vyhnite sa jej, ak máte hladkú dosku z keramického skla. “Môže ľahko poškriabať varnú dosku a zanecháva biely film, ktorý sa ťažko odstraňuje,” hovorí Franco. Ak náhodou použijete jedlú sódu, biely film odstráni ocot.

Mramor

Na čistenie mramorových alebo kremenných povrchov by ste nikdy nemali používať sódu bikarbónu. Časom sóda spôsobí poškodenie vrchnej ochrannej vrstvy a nakoniec zanechá na mramore alebo kremeni škrabance. “Niektoré webové stránky odporúčajú používať sódu bikarbónu na tieto povrchy, ale výrobcovia kameňa pred ňou varujú, pretože si uvedomujú potenciálne škody, ktoré môžu vzniknúť v dlhodobom horizonte,” hovorí Prenter.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov