Zdravie

Trápi ťa bolesť hlavy? Pozri sa, čo môže byť príčinou

bolesť hlavy

videní: 458

Zobudiť sa ráno s bolesťou hlavy nie je práve ideálny štart do nového dňa. Aby si takémuto stavu mohol predísť, mal by si vedieť, čo spôsobuje bolesť hlavy.

Najjednoduchším riešením, ktoré ti ako prvé zíde na um, je zrejme tabletka. Analgetiká ale bolesť iba potláčajú. Preto je dôležitejšie zistiť, čo môže byť príčinou a pomôcť si inak, ako užívaním liekov. Zisti, prečo ťa vlastne trápi bolesť hlavy.

Spi a oddychuj

Organizmus nám bolesťou hlavy často oznamuje, že si potrebujeme oddýchnuť. V dnešnej uponáhľanej dobe sú ľudia v neustálom nasadení a energie viac vydávajú, než prijímajú. Nájdi si 30-40 minút denne na odpočinok. Nedriem však príliš dlho, pretože aj to ti môže uškodiť.

Vypni ten telefón

Jednou z najčastejších príčin bolestí hlavy je prílišné namáhanie očí. Predovšetkým prílišná koncentrácia na obrazovku televízie či počítača prispieva k bolesti hlavy. Nehovoriac o tom, že intenzívne namáhanie krku, ktoré počas tejto činnosti organizmus zaznamenáva, treba pravidelne striedať krátkymi cvikmi na krčnú chrbticu a stuhnuté svaly.

Nepodceňuj príjem vitamínov

Nedostatok niektorého z dôležitých vitamínov v organizme sa taktiež podpisuje pod našu bolesť hlavy. Problémy spôsobuje najmä nedostatok riboflavínu (vitamínu B), horčíka či koenzýmu Q10. Je vhodné, aby si si dal vyšetriť krv a zistil, ktoré z dôležitých živín ti chýbajú. Vyhni sa ale rôznym tabletovým doplnkom a snaž sa získať vitamíny zo stravy.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov