Zaujímavosti

Prečo niektorí muži trávia na záchode tak veľa času?

na záchode

videní: 349

Ak si aj ty zvedavý, prečo sa mužom tak veľmi páči na záchode pri vykonávaní potreby a sú tam tak dlho, máme odpoveď. Toaleta je pre nich bezpečným miestom na zamyslenie sa nad veľkými otázkami života.

Takže nejde o anatomický pôvod. V skutočnosti môžu byť muži pri výkone svojich defektačných povinností rýchlejší ako ženy. Jedna štúdia z roku 2009 sa zamerala na preskúmanie rodových rozdielov pri vykonávaní potrieb na záchode. Tím dospel k záveru, že ženy majú tendenciu mať viac problémov s črevami ako muži. Takže ak existuje niekto, kto by mal na záchode vysedávať 45 minút, sú to ženy.

 

 

Prečo niektorí muži trávia na záchode tak veľa času?

Ale stále sú tam dlhšie muži. Nedávny prieskum v Spojenom kráľovstve, ktorý uskutočnila britská hygienická spoločnosť, sa touto otázkou tiež zaoberal. Odhalili, že muži strávia na záchode každý týždeň v priemere 1 hodinu a 35 minút. Ženy zasa iba 55 minút týždenne a 8 minút v priemere denne. Ak máš doma partnera, ktorý je tam každý deň hodinu, môžeš mu pogratulovať – vymyká sa priemeru.

To znamená, že muži, ktorí trávia v kúpeľni celé dekády, tam robia viac ako h… (svoju potrebu). Výskum zistil, že 86 % trávi tento čas čítaním, v porovnaní s 27 % žien. Možno to títo chlapi robia preto, lebo hľadajú aspoň chvíľkový útek od životných problémov. Na vysvetlenie tohto dlhodobého vysedávania môže existovať psychologický dôvod.

Prečo niektorí muži trávia na záchode tak veľa času?

 

 

Čas na toalete môžu vidieť ako spôsob, ako sa vymaniť z ruchu domova. Možno je to pre nich svätyňa a možno jediné miesto, kde majú čas sami pre seba. Platí to najmä pre otcov s malými deťmi, ktorí využívajú výhovorku záchodu na to, aby mohli mať aj vlastné myšlienky. Pre ľudí to je niekedy úkryt, pretože sa nikto nikdy nepýta, čo tam robíš, aj keď tam budeš celkom dlho. Takže to môže byť naozaj bezpečné miesto.

Každý si zaslúži svoje súkromie na to, aby robil v kúpeľni to, čo potrebuje. Aj keď mu to bude trvať podľa teba príliš dlho. Niektorí ľudia tento priestor môžu používať aj pre niečo viac ako pre svoj prospech. Takéto dlhodobé “tlačovky” však môžu mať určité nevýhody. Lekári upozorňujú, že príliš dlhé sedenie na záchode môže spôsobiť nárast tlaku v konečníku, ktorý nakoniec vedie k hemoroidom.

 

Zdroj: livesciencetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov