TOP 10

TOP10: Toto sú tie najjedovatejšie hady sveta!

hady

videní: 3.3K

Hoci nie všetky hady sú jedovaté, existujú aj také, ktoré usmrtia človeka do 30 minút. Toto je sila jedného z najrozumnejších zvierat na svete.

Hady môžu byť kdekoľvek, od suchých púští Austrálie až po tropické záhrady obyvateľov Floridy. Tí, ktorí mali toľko nešťastia a hady ich uhryzli, opísali príznaky bolestivého uhryznutia. Sú to najmä ťažkosti s dýchaním, zvracanie a nevoľnosť, necitlivosť a zlyhanie orgánov. Je to relatívne bolestivý spôsob úmrtia. A napriek tomu, že sme vyvinuli protijed, ktorý je zodpovedný za mnohé prežitia, ak nie sú ľudia dostatočne rýchlo ošetrení, uhryznutia jedovatých hadov si stále môžu vyžiadať životy.

10. Zmija

Zmije sú považované za jedny z najjedovatejších hadov sveta. Živia sa malými zvieratkami, napríklad potkanmi, ktorých prekvapia a usmrtia svojím paralyzujúcim jedom.

9. Mamba zelená

Rovnako ako ostatné druhy mamby, mamba zelená je silno jedovatá. Jediné uhryznutie by dokázalo zabiť aj niekoľko ľudí. Jed sa rýchlo šíri a postihuje najmä srdce, nervy a svaly. Symptómy ďalej prechádzajú od nevoľnosti ku ťažkostiam s dýchaním a prehĺtaním, nepravidelnému tepu srdca, kŕčom až k zástave dýchania.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov