Tipy a triky

Sedavé zamestnanie: 6 malých trikov, ako spáliť kalórie v práci

sedavé zamestnanie

videní: 653

V dnešnom rýchlom a uponáhľanom svete sa do popredia dostalo množstvo zamestnaní, ktoré môžeme zaradiť do kategórie sedavé zamestnanie. V dnešnom príspevku si ukážeme zopár malých trikov, vďaka ktorým dokážeš spáliť zopár kalórii aj na svojej stoličke v práci.

Keďže množstvo ľudí väčšinu dní presedí na stoličke kvôli svojej práci, zdravotné problémy sa začínajú objavovať aj u ľudí v mladšom veku. Veľmi pravdepodobne sa objavia problémy ako je vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol alebo nadbytočný telesný tuk okolo pása. Preto je životne dôležité dopriať si pri dlhom sedení aj nejaký pohyb. Optimálne v určitých intervaloch. Existujú dokonca cvičenia, ktoré ti pomôžu rozprúdiť tvoj metabolizmus a spáliť tak nejaké kalórie.

 

 

6. Soleus push-up

Sval soleus (šikmý sval lýtkový) sa nachádza v zadnej dolnej časti nohy a je zodpovedný za chôdzu, beh a skákanie. Tento sval je možné aktivovať jednuchým sedením. Stačí niekoľkokrát zdvihnúť päty. Výsledky výskumu ukázali 52% zlepšenie stabilizácie kolísania glukózy v krvi.

Taktiež je možné spaľovať tuk v krvi, ktorý prispieva k vysokému cholesterolu. Je to preto, že sval chodidla využíva glukózu v krvi, aby sa “dobil energiou” namiesto glykogénu ako iné svaly v našom tele.

5. Sedenia na fit lopte

Alternatívou k bežnej kancelárskej stoličke je balančná lopta alebo fitness lopta. Výhodou tejto lopty je, že ťa núti zapojiť všetky tvoje hlavné svaly – kvôli udržiavaniu rovnováhy. Týmto spôsobom si udržíš dobré držanie tela, prípadne ho zlepšíš. Ak chceš svoju loptu používať v kancelárii, tak je to skvelý nápad. 1 hodina sedenia na fit lopte ti pomôže spáliť 150 kalórií.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov