Tipy a triky

Ovocie a zelenina: Ako ich udržať čerstvé?

ovocie

videní: 534

Zamýšľal si sa niekedy nad tým, ako sa dá uskladniť ovocie a zelenina, aby neprišli o svoju čerstvosť? Dnešných zopár tipov ťa nasmeruje tým správnym smerom.

Ovocie a zelenina sú našim zdrojom vitamínov najmä v zimnom období. Niektoré z nich sú však sezónne a vyžadujú si osobitnú starostlivosť: napríklad cibuľa by sa nemala skladovať vedľa zemiakov. Prezradíme ti zopár tipov, ako udržať ovocie a zeleninu čerstvú čo najdlhšie, aby si aj v zimnom chladnom období mal dostatok vitamínov a zároveň aby tieto potraviny nestratili svoju lahodnú chuť.

8. Cibuľa

Cibuľu môžeš skladovať naozaj zvláštnym spôsobom: v pančucháčoch. Nylon je vynikajúci na skladovanie cibule, pretože tá potrebuje vzduch a nie vlhkosť.

Niektorí ľudia skladujú cibuľu vedľa zemiakov. Nerob túto chybu, pretože zemiaky vypúšťajú vlhkosť, čo znamená, že cibuľa začne hniť. A ak nechceš, aby pančuchy viseli po kuchyni, kúp si krásny košík v ktorom môžeš cibuľu skladovať.

7. Zemiaky

Zemiaky potrebujú tmu a chlad. Je lepšie ich skladovať s listami jarabiny, ktoré vylučujú fytoncídy a chránia tak zemiaky pred hnilobou. V blízkosti zemiakov v žiadnom prípade neskladuj cibuľu a jablká – uvoľňujú plyny, ktoré v konečnom dôsledku zapríčinia hnilobu zemiakov.

6. Cvikla

So zemiakmi môžeš skladovať jedine cviklu. Absorbuje extra vlhkosť a stáva sa ešte odolnejšou. Takže na vrch zemiakov je dobré uskladniť cviklu

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov