Zaujímavosti

Sprchovanie: Chyby pri sprchovaní, ktoré ovplyvňujú naše zdravie

sprchovanie

videní: 332

Ak sa chceš cítiť vo svojom tele sviežo a čisto, potrebuješ spraviť niekoľko vecí, aby si tento efekt dosiahol. Čistenie zubov, umývanie rúk a sprchovanie.

Hlavným a najdôležitejším očisťovacím procesom je jednoznačne sprchovanie. Niektorí ľudia uprednostňujú sprchu, zatiaľ čo iní si radšej užívajú čas ponorení vo vani. Kúpanie aj sprcha odstraňujú z nášho tela odumreté bunky kože a rôzne nečistoty, ktoré sa na teba počas dňa a noci nalepia. Tieto dve činnosti taktiež eliminujú baktérie nahromadené na tele v dôsledku potenia a iných cyklov tela.

 

 

Z tohto hľadiska je dôležité sa sprchovať správnym spôsobom, pretože nevhodné sprchovanie má vplyv na naše zdravie. Ak máš aktuálne nejaký zdravotný problém, ktorý sa snažíš rozlúštiť pomocou uja internetu, vedz, že mnoho vecí môže byť spôsobených aj neprávnou sprchou. Nájdeš sa v nasledujúcich riadkoch?

Preskočenie sprchy po tréningu

Ak sa po tréningu alebo akejkoľvek fyzickej aktivite neosprchuješ, tvoje telo zareaguje vyrážkou. Niektorí ľudia sa po cvičení osprchujú, aby eliminovali zápach potu. Existuje však aj veľa iných dôvodov na sprchovanie sa, ako je napríklad produkcia baktérií v dôsledku potenia. Preto tento proces neodkladaj na neskôr.

Nevyužívaš studenú sprchu?

Mnohí z nás si užívajú čistenie pod prúdom teplej, niekedy až horúcej vody. Ale tá menšina, ktorá sa dokáže osviežiť v studenej vode, robí dobre svojmu zdraviu. Pri konečnom oplachovaní by si si mal zapnúť studenú vodu po dobu aspoň 30 sekúnd. To zmierni stres a posilní tvoj imunitný systém, zároveň to pôsobí ako antidepresívum.

Neumývaj si vlasy každý deň

Ideálny počet umytí vlasov na týždeň spadá na číslo 2. Čiže ak si umývaš vlasy každý deň, zrejme aj sám vieš, že niečo s nimi nie je v poriadku. Za tak krátky čas si nemajú vlasy kedy vytvoriť prírodné oleje, ktoré ich chránia pred vonkajšími vplyvmi. Možno aj to je dôvod, prečo sa ti tak rýchlo mastia.

Čistenie sprchovej hlavice

Povlak, ktorý zostáva na sprchovej hlavici, je zdraviu škodlivý. Aj keď sa ti to zrejme nezdá, baktérie na tomto dôležitom mieste spôsobujú poškodenie dýchacích ciest, v prípade že už máš teraz astmu, tak aj chorobu pľúc.

 

Zdroj: Lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov