TOP 10

TOP10: Slávni Američania, ktorí vlastne nie sú Američanmi

Američania

videní: 3.6K

Vedel si, že niektorí slávni Američania, vlastne ani tak neboli Američanmi? Zmiatla ťa táto veta? Tak by si mal pokračovať v čítaní tohto príspevku.

Keď počuješ niektoré zvučné mená slávnych osobností, automatický si k ním priradíš rodnú krajinu. Nie je to však vždy správne priradenie. V dnešnom príspevku ti ukážeme, že nie všetci slávni Američania boli v skutočnosti Američanmi. A to aj napriek tomu, že si si to o nich celý život myslel.

10. Henry Kissinger

Známy ako štátny tajomník Richarda Nixona a človek zodpovedný za nespočetné zahraničné rokovania s Vietnamom a Čínou v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Henry Kissinger zohral v americkej zahraničnej politike svoju úlohu už v 50. rokoch, keď pôsobil ako špeciálny konzultant štátu a koordinačnej rady pre operačnú činnosť národnej bezpečnostnej rady. Napriek tomu, že jeho meno je synonymom americkej zahraničnej politiky, občanom Spojených štátov sa stal až vo veku 20 rokov. Heinz Alfred Kissinger sa narodil 27. mája 1923 v Nemecku a do Spojených štátov imigroval s celou rodinou v roku 1938. Nemecko bolo totiž čoraz nebezpečnejšie pre Židov. Keď mal 15 rokov, jeho rodina sa rozhodla opustiť vlasť. Keď prišli, mladý Kissinger odišiel pracovať do továrne, v ktorej sa vyrábali kefy na holenie. Zároveň sa zapísal na vysokú školu Georgea Washingtona v New Yorku, kde sa najprv učil hovoriť po anglicky.

9. Eddie a Alex Van Halen

Van Halen prerazil v 80. rokoch minulého storočia s hitmi ako “Jump” a “Hot For Teacher”. Zakladatelia skupiny Eddie a Alex Van Halen vôbec nie sú Američania. Narodili sa v Holandsku a spolu s rodinou sa v roku 1962 presťahovali do Kalifornie. Klarinetista a saxofónista Jan Van Halen, otec rodiny, prišiel do Ameriky hľadať prácu ako nezávislý hudobník. So svojimi synmi zdieľal lásku k hudbe. Bratia sa naučili hrať na klavíri a navštevovali hodiny klasickej hudby v Holandsku. V Spojených štátoch objavili rock. Je zaujímavé, že Alex začal s gitarou, zatiaľ čo Eddie začal svoju rockovú kariéru tým, že sa naučil hrať na bicie. Nakoniec si však vymenili nástroje a vytvorili kapelu, ktorú nazvali Mammothom. Zvyšok je história.

8. Alexander Graham Bell

Ak sa vynálezcovia z Ameriky, Alexander Graham Bell je na vrchole zoznamu. Bell sa však narodil 3. marca 1847 v Edinburghu v Škótsku. Jeho prvý vynález, nástroj na lúpanie kukurice, vynašiel vo veku 14 rokov. Čoskoro začal študovať. Keď študoval na univerzite v Londýne vo veku 16 rokov, nesprávne preložil nemeckú prácu, vďaka ktorej si myslel, že zvuk by mohol byť prenášaný cez drôt. No tento omyl koniec koncov viedol k jeho najväčšiemu vynálezu. V roku 1870, keď jeho bratia zomreli na tuberkulózu, sa jeho rodina presťahovala do Ontária v Kanade. O rok neskôr sa presťahoval do Bostonu, kde neskôr učil na Bostonskej škole pre sluchovo postihnutých a kde sa stretol so svojou budúcou manželkou Mabelou Hubbard.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov