Zaujímavosti

Najlenivejšie psie plemená, ktoré si môžete zaobstarať!

psie plemená

videní: 5.1K

Najlenivejšie psie plemená: Väčšina ľudí, ak nie všetci, miluje psy ako spoločníkov domácich zvierat. Avšak to, akého psa by človek chcel vlastniť, sa líši. Niektorí milovníci psov majú radi malé psy, iní uprednostňujú veľké psie plemená. Medzitým majú niektorí ľudia radi fyzicky aktívneho psa, ktorý s nimi dokáže držať krok. Iní ľudia majú radi pokojnejšieho a menej aktívneho psa.

Niektoré psy alebo šteňatá sú “lenivé”, pokiaľ ide o fyzickú aktivitu. Títo domáci miláčikovia by sa najradšej len sedavo prechádzali, nebehajú často a občas si ľahnú, aby spali alebo odpočívali. Ak patríte k milovníkom psov, ktorí uprednostňujú tieto druhy psov, potom vám tento zoznam poskytne návod, aké “lenivé” (najpresnejší výraz je “mierne”) psie plemená si môžete zaobstarať ako spoločníka pre domáce zvieratá.

Najlenivejšie psie plemená, ktoré si môžete zaobstarať!

Novofundlandský pes

Novofundlandského psa si predstavte ako veľkého plyšového medveďa a zároveň nežného obra vďaka jeho milej, sladkej, láskavej a priateľskej povahe. Pre psa je potrebný socializačný výcvik, preto sa ho snažte vystavovať rôznym ľuďom, zážitkom, zvukom a pohľadom, kým je ešte mladý pes alebo šteňa. Výsledkom správneho socializačného výcviku je všestranne rozvinutý pes.

Na záver si môžete všimnúť, že tento pes je rovnakého plemena ako pes Nana v románe Peter Pan, ktorý pracuje ako psia opatrovateľka pre rodinu Darlingovcov.

Baset

Baset je najčastejším vyobrazením reklamnej ikony psa Hush Puppy. Tento pes býva v domácnosti pokojný a lenivý, ale má vernú, príjemnú a priateľskú povahu. V skutočnosti toto plemeno psov nemá ostrú povahu a vďaka svojim miernym manierom je príliš uvoľnené. Vzhľadom na to, že pes pochádza zo svorky, je rád v blízkosti svojej rodiny a všetkých ostatných domácich zvierat.

Domáci výcvik baseta môže byť kvôli jeho tvrdohlavej povahe náročný. Najlepším spôsobom, ako motivovať baseta, je používať pozitívne metódy výcviku a chutné jedlo ako odmenu za splnenie výcvikového úkonu. Dobre vychovaný baset má zvláštne sklony, ale dokáže vychádzať s deťmi a inými domácimi zvieratami.

Bernardín

V Alpách je chladno a veľa snehu, preto niektorí cestovatelia podľahnú chladu. Našťastie je tu bernardín, ktorý týmto úbohým cestovateľom pomôže. Bernardín je veľký svalnatý pes, ktorý je v porovnaní s inými psami ako obor.

Napriek svojej veľkosti je to jemný, inteligentný, dobrosrdečný a milý pes. Skutočnosť, že bernardín pomáha cestujúcim v Alpách, je dôkazom toho, že tento pes je najlepším priateľom človeka.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov