Zaujímavosti

Takto cestovali deti lietadlom v 50. rokoch minulého storočia

deti

videní: 1.3K

Vieš si predstaviť, že sú tvoje deti  počas letu v sieťke či kolíske, ktorá je upevnená nad tvojou hlavou? Niekedy sa letecké spoločnosti predbiehali v komforte, ktorý poskytnú svojim cestujúcim, a tak vznikali aj takéto riešenia.

V dnešnej dobe sa kladie dôraz najmä na bezpečnosť. Či už cestujeme autom, lietadlom alebo hoci na bicykli, prvoradé by malo byť dostatočné zabezpečenie nás a našich detí pre prípad nehody. Preto už existujú rôzne autosedačky, špeciálne bezpečnostné pásy a podobne. Sú síce neuveriteľne drahé, ale plnia svoj účel a deti sú pri cestovaní chránené. Dnes si už len ťažko predstavíš, že niekedy vozili deti v aute len tak, v lepšom prípade vo vaničke od kočiara alebo obložené plyšákmi. A nebolo to až tak dávno, keď na zadných sedadlách auta neboli namontované ani bezpečnostné pásy.

 

 

Poďme ale k lietadlám. Existuje veľa názorov na deti na palube lietadla. Mnoho ľudí sa hnevá na neporiadne či hlučné deti v lietadle. Keďže letecké spoločnosti chcú vytvoriť čo najlepšie podmienky pre všetkých, snažia sa vymýšľať stále nové vylepšenia. Podľa zriedkavých fotografií z roku 1953 sa pokusy o poskytnutie najlepšieho zážitku z letu týkali aj detí, a tak vznikali úžasné technické riešenia pre najmenších cestujúcich!

Ako naznačujú oficiálne fotografie, Britská spoločnosť Overseas Airways Corporation (BOAC) prešla s mimoriadnym nápadom na zabezpečenie spokojnosti zákazníkov. Spoločnosť BOAC (predchodca spoločnosti British Airways) vytvorila pre deti, ktoré cestujú na dlhé vzdialenosti, “háčiky”, ktoré sa podobajú postieľkam. Ak je to potrebné, obruče na postieľke by sa mali dať pripevniť k batožinovému stojanu a umožniť dieťaťu pohodlne a bezpečne spať (dizajn detskej postieľky zabraňoval, aby spadla). Dieťa však muselo byť držané rodičom počas vzletu a pristátia; rovnaká prax pokračuje aj dnes.

V dnešnej dobe niektoré letecké spoločnosti, ak je to potrebné, poskytujú rodičom takzvané baby bassinet. Ide o postieľky určené pre najmenšie detičky a zvyčajne ich majú obmedzený počet. Chceš vidieť, ako vyzerali postieľky v lietadle z roku 1953? Nech sa páči…

deti

vintage-infants-airplane-skycot-boac-flights-6

vintage-infants-airplane-skycot-boac-flights-1

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov