Zaujímavosti

Thajské tri veľrybie skaly – Odhaľ tajomstvom opradené skaly

skaly

videní: 1.2K

Tri veľrybie skaly. Jednoduché pomenovanie troch skál, ktoré sa nachádzajú v národnom parku na severe Thajska. Celá lokalita v tomto národnom parku je fascinujúca a čarovná.

Hin Sam Wan, čo v preklade znamená Skala troch veľrýb, je 75 miliónov rokov starý skalný útvar, ktorý sa majestátne týči v blízkosti hôr. Svoje meno si skaly vyslúžili jednoducho – výzorom. Miesto je dostupné rozsiahlou sieťou chodníkov a túra k týmto impozantným kameňom je úchvatne nezabudnuteľní. Skalný útvar Him Sam Wan vyčnieva z hory v Phou Sang, provincia Bueng Kan, Thajsko, neďaleko rieky Mekong. Dostať sa dá iba na dve zo skál (“veľrybia matka” a “veľrybí otec”), k skale “veľryba” je cesta komplikovaná a neprístupná. Návštevníci si môžu užiť neskutočné výhľady a okolitú prírodu. Z vrcholu Troch veľrybích skál je možné vidieť brehy rieky Mekong, hory v okrese Pakkading v Laoskej ľudovodemokratickej republike a les Phu Wua.

 

Geológia Hin Sam Wan

Provincia Bueng Kan sa nachádza na severozápade Thajska, asi 750 km od Bangkoku. Provincia je oddelená od Laosu riekou Mekong a je domovom niektorých z najkrajších výhľadov v Thajsku. Vodopády v divokých lesoch, vtáčie rezervácie a pagody na kopcoch sú to najlepšie, čo môžeš v Thajsku vidieť.

Jeho topografia obsahuje pieskovcové hory tiahnuce sa zo severu na juh, známe ako Tri veľrybie skaly v Thajsku. Pieskovcová hora bola spôsobený rôznymi typmi geologických zmien v zemskej kôre, čo viedlo k rôznym prírodným krásam vrátane skalných útvarov, útesov, jaskýň, zhluku skál rôznych tvarov a skalných terás v rozsiahlej oblasti Phu Sang.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov