Zaujímavosti

Hľadáš najlepší domáci liek proti alergiám? Odpoveďou je kurkuma

kurkuma

videní: 2.0K

Kurkuma je najlepšia bylina pri liečbe alergickej nádchy. Je to zároveň jedna z bezpečných bylín, ktoré sa vo veľkej miere používajú pri liečbe kožných porúch.

Kurkuma údajne pôsobí proti zápalom, bolestiam kĺbov, baktériám a nadváhe. Urýchľuje odstraňovanie nepotrebných buniek z organizmu, zaceľuje jazvy, podporuje imunitu a činnosť neurónov. Rýchlo a úspešne vybieli zuby, pomôže v boji proti telesnému tuku a dokonca pomáha aj proti zhubným nádorom. Máme naozaj k dispozícii ďalší prírodný všeliek typu zeleného čaju?

Hľadáš najlepší domáci liek proti alergiám? Odpoveďou je kurkuma

Kurkuma (indický šafran), ktorej hlavnú zložku tvorí kurkumín, je tmavožlté korenie s výraznou a nezameniteľnou chuťou. Rastlina Curcuma longa pochádza z južnej Ázie a po stáročia patrí najmä k indickej kuchyni. No aj k ľudovému liečiteľstvu. Znižuje expresiu enzýmov zodpovedných za zápaly v tele a lieči kožné problémy spojené s ekzémom. Ak máš podobné príznaky alebo si si vedomý svojich alergií, skús do každodennej stravy zahrnúť kurkumu.

Alergia je definovaná ako druh precitlivenosti spôsobený extrémnou reakciou imunitného systému. Kedykoľvek sa telo stretne so špecifickým alergénom imunoglobulínu E (IgE), ktorý reguluje hyperaktivitu bielych krviniek, vedie k rôznym formám alergických a zápalových reakcií. Existuje veľa dôvodov pre spustenie alergie – konzumácia nesprávnych potravín, liekov, domáci miláčikovia, uhryznutie hmyzom a iné sezónne alergény, ako je tráva, kvasinky, burina, peľ a prach. Tieto veci sú spúšťačmi uvoľňovania histamínov v krvi. Hlavnými príznakmi alergií je žihľavka, vyrážka, sipot, kýchanie, výtok z nosa, svrbenie očí a hrdla.

Hľadáš najlepší domáci liek proti alergiám? Odpoveďou je kurkuma

Ako zabráni kurkuma alergii?

Kurkumské mlieko je skvelým prírodným liekom na alergie a poskytuje úľavu od svrbenia. Konzumácia každé ráno alebo večer ti tento problém pomôže odstrániť. Ako si ho doma urobíš? Polovicu čajovej lyžičky kurkumy zmiešaj vo vriacom mlieku. Potom pridaj med a korenie. Táto zmes má najväčší účinok pri pití na lačný žalúdok.

Druhou možnosťou je jednoduchá kurkumová pasta. Do misky daj jednu polievkovú lyžicu kurkumy, ocot, med, citrónovú kôru a korenie. Túto zmes miešaj dovtedy, kým nevznikne hladká pasta. V chladničke vydrží aj celý týždeň. Ako prevenciu proti alergiám by si si mal dať jednu polievkovú lyžicu denne.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov