Zaujímavosti

Krvácajú ti ďasná, no nechceš ísť k zubárovi? Dá sa im pomôcť aj podomácky


videní: 1.2K

Krvácanie ďasien je jedným z najviac nepríjemných ochorení úst. Mnohí z nás čelia tomuto problému pri umývaní zubov. Dajú sa ďasná nejako posilniť?

Gingivitída je počiatočné, mierne štádium ochorenia ďasien. Je nesmierne dôležité spozorovať známky gingivitídy čo najskôr, aby sme mohli rýchlo zasiahnuť a zastaviť vývoj tohto ochorenia skôr, než sa skomplikuje. Ak sa totiž gingivitída nelieči, môže prerásť do parodontitídy, ktorá je vážnym nezvratným ochorením ďasien a najbežnejšou príčinou vypadávania zubov u dospelých. Dobrou správou je, že zlepšenie starostlivosti o ústnu dutinu môže pomôcť zbaviť sa gingivitídy a udržiavať si ďasná v dobrom stave. Je preto nesmierne dôležité všímať si akékoľvek príznaky, aby si mohol vývoj tohto ochorenia zastaviť.

Naše obľúbené mlieko

Krvácajú ti ďasná, no nechceš ísť k zubárovi? Dá sa im pomôcť aj podomácky

Mlieko naozaj môže pomôcť pri zápale ďasien. Ak nemáš intoleranciu laktózy, tak ide o najlepší liek. Mlieko obsahuje obrovské množstvo vápnika, ktorý by tvojim ďasnám mal pomôcť rýchlejšie sa zotaviť.

Dobro slanej vody

Krvácajú ti ďasná, no nechceš ísť k zubárovi? Dá sa im pomôcť aj podomácky

Kloktanie slanou vodou je ideálnym riešením na problémy s ďasnami. Pridanie soli do vlažnej vody má podobný účinok. Stačí kloktať trikrát denne a krvácajúce ďasná budú už len nemilou spomienkou.

Esenciálny klinčekový olej

Krvácajú ti ďasná, no nechceš ísť k zubárovi? Dá sa im pomôcť aj podomácky

Ide o jednu z najúčinnejších metód liečby gingivitídy a iných chorôb súvisiacich s ďasnami. Postup je naozaj primitívny – žuvačky pretri klinčekovým olejom. Táto metóda síce spôsobuje pocit pálenia, ale je to užitočné pri liečbe choroby.

Surová zelenina

Krvácajú ti ďasná, no nechceš ísť k zubárovi? Dá sa im pomôcť aj podomácky

Čerstvá a surová zelenina zohráva významnú úlohu v našom celkovom zlepšení zdravia, pretože je bohatá na vitamíny a obsahuje nízkotučné tuky a kalórie. Surová zelenina môže prispieť k zlepšeniu krvného obehu v ďasnách, čím sa znižuje krvácanie. Toto je ale skôr prevencia.

Brusnicová šťava na ďasná

Domáce prostriedky na krvácanie z ďasien

Brusnicová šťava má antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť v boji proti problémom s ďasnami. Maj však na pamäti, že brusnicový džús predávaný v supermarketoch je príliš zriedený alebo zmiešaný s cukrom, takže je lepšie použiť čerstvú domácu šťavu. Poďakujú sa ti nielen ďasná, ale aj močové cesty.

Tea Tree olej

Má niektoré antibakteriálne vlastnosti, ktoré ničia škodlivé baktérie v ústach. Pridaj 1 až 2 kvapky oleja do vlažnej vody a po vyčistení zubov si s týmto roztokom prepláchni ústa. Môžeš ho tiež použiť tak, že na zubnú pastu a kefku nanesieš kvapku oleja.

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov