TOP 10

TOP10: Najbizarnejšie udalosti z histórie 1. časť


videní: 2.2K

História nám slúži rôznymi spôsobmi. Napríklad história predstavuje základnú časť kolektívnej pamäte. Jej príbehy poskytujú historický rozmer významu toho, kým sme a čo robíme. Štúdium histórie je tiež metódou na pochopenie súčasnosti. „Umenie“ histórie nám môže pomôcť porozumieť súčasným ľudským fenoménom, a to nielen skúmaním a objasňovaním ich pôvodu a vývoja. Existujú niektoré „príbehy“ z minulosti, ktoré ťa môžu skutočne zaskočiť natoľko, že budeš pochybovať o ich pravosti. Tieto udalosti sú však 100% pravdivé.

10. Súčasnú americkú vlajku navrhol 17-ročný študent

american-flag-1

Už si niekedy počul o Robertovi G. Heftovi? Vieš, chlapík, ktorý navrhol americkú vlajku už v roku 1958? Nie? Nie sme prekvapení! Ver tomu alebo nie, Robert vytvoril najznámejší dizajn vlajky na svete ako súčasť školského projektu, keď predpokladal vstup Aljašky a Havaja do Spojených štátov. Je iróniou, že dostal len B- za úlohu a jeho učiteľ mu povedal: „Ani nevieš, koľko štátov máme.“

Roberta neodradila reakcia učiteľa a poslal svoj návrh do Bieleho domu. Jeho dizajn bol vybraný z viac ako 1 500 návrhov, ktoré boli odoslané prezidentovi Dwightovi D. Eisenhowerovi.

9. Abraham Lincoln bol úžasným zápasníkom

Prehľad-Abraham Lincoln

Aj keď je všeobecne známy ako jeden z najväčších prezidentov americkej histórie (ak nie najväčší), prezident Lincoln mohol byť aj hviezdou WWE. Predtým, ako sa stal prezidentom, bol Abraham Lincoln majstrom zápasenia, ktorý sa zúčastnil asi 300 zápasov. Mal povesť veľmi tvrdého bojovníka. Maj tiež na pamäti, že Abe bol vysoký 1,95 m a vo svojich najlepších rokoch vážil asi 102 kg.

8. Pápež kedysi vyhlásil vojnu mačkám a nasledovali zvláštne udalosti

_109474471_mediaitem109474470

Aj keď neexistuje oficiálny historický zdroj, ktorý by to oficiálne potvrdil, predpokladáme, že pápež Gregory IV. naozaj neznášal mačky. Známy pápež kedysi tvrdil, že čierne mačky sú satanovými nástrojmi a nariadil ich vyhladenie v celej Európe. Je iróniou, že dramatické zníženie populácie mačiek v 13. storočí patrilo k faktorom, ktoré viedli k premnoženiu morových potkanov, čo viedlo k morovej epidémii.

7. Tesla sa bál perál

Tesla_circa_1890

Nikola Tesla bol nepochybne jedným z najväčších mysliteľov a vynálezcov, ktorý kedy kráčali po tejto planéte. Ako muž mal však Tesla skutočne divné fóbie. Nedokázal sa pozerať na perly. Dokonca odmietol hovoriť so ženami, ktoré ich nosili. Keď jeho sekretárka mala na sebe perlové šperky, poslal ju v ten deň domov.

6. Briti predávali manželky (donedávna)

udalosti

V období medzi 17. a 19. storočím existoval v Anglicku skutočný predaj žien. Dosiahnutie rozvodu bolo naozaj drahé. Briti z nižšej triedy si to teda nemohli dovoliť. Namiesto toho svoje manželky predali. Tieto udalosti sa dnes javia ako výstredné, ale v minulosti sa to dialo na verejných miestach, ako sú trhy, taverny a veľtrhy.

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov