Zaujímavosti

James Dean a jeho prekliate Porsche 550 Spyder 3. časť

James Dean a jeho prekliate Porsche 550 Spyder 2. časť

videní: 2.5K

Tí, ktorí si s nami prešli púť predchádzajúcich 2 častí o Porsche Spyder, v ktorom zahynul idol, hollywoodsky herec a automobilový nadšenec – James Dean – už v mladom veku, sú určite v očakávaniach, čo sa s prekliatym strojom na konci stalo. Ak sa domnievate, že nič horšie ako bolo v predchádzajúcich dvoch častiach predostrené, to nemohlo byť, pohodlne sa usaďte.

Po tom, čo mechanik Barris prepožičal športové auto dialničnej polícii na propagačné účely ako preventívne opatrenie po smrti Deana voči dopravným nehodám, polícia uložila auto do garáže. V garáži už stálo množstvo iných áut. Behom parkovania však z nezistených príčin vypukol požiar, ktorý väčšinu zo zaparkovaných áut úplne zničil a ďalšie ťažko poškodil. Jediný „malý bastard“ – auto Jamesa Deana, vyviazol z požiaru bez ujmy. Relatívne skoro na to, na mieste, kde auto priviezli na propagačné účely, došlo k podivnej nehode. Auto prevážal skúsený vodič George Barhuis na valníkovej súprave. Na mokrej vozovke dostal šmyk, pri ktorom valník dostal šmyk a zišiel do priekopy. Prudký pohyb auta vyhodil Barhuisa z kabíny, ale predpokladá sa, že tento „katapult“ prežil. Záver však nehodu pretavil do tragédie, keď vrak „malého bastarda“ zišiel z valníka na vodiča ležiaceho v priekope a rozdrvil ho.

Séria tragédií v spojení s Deanovym autom neskončila. Pri štvrtok výročí smrti Jamesa Deana bolo jeho auto vystavené v Detroite. Mladík, ktorý si auto prezeral, bol autom zavalený po tom, čo drevené pódium, ktoré držalo auto sa z ničoho nič rozsypalo. Auto polámalo mladíkovi nohy. Auto sprevádzali menšie nehody aj naďalej.

Prekliaty voz podľahol skaze, keď sa na svojej poslednej výstave v New Orleans sám od seba rozpadol. Organizátori akcie sa ho následne pokúšali dať dokopy, ale do celého príbehu sa opäť vložil mechanik Barris a zariadil, aby bolo vozidlo dopravené do jeho garáže v Kalifornii. Keď však zásielka dorazila na miesto určenia a mechanici otvorili bedňu, s úžasom zistili, že vozidlo zmizlo. A to bez stopy. Predpokladalo sa, že ho ukradli Deanoví fanatickí fanúšikovia, ale nič z toho sa nedokázalo. To všetko len umocňuje záhadu okolo prekliateho Porsche Spyder.

Zdroj: Autoforum | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov