Foto

Benátky v zime: 4 dôvody, prečo navštíviť kultové mesto mimo sezóny

Benátky v zime: 4 dôvody, prečo navštíviť kultové mesto mimo sezóny

videní: 5.2K


Navštíviť Benátky v zime? Prečo by to niekto robil?! Takáto je asi reakcia väčšiny ľudí. No holandský fotograf Albert Dros zosumarizoval 4 dôvody, prečo to skutočne stojí za zváženie. A, samozrejme, pripojil niekoľko úžasných fotografií ako dôkaz.

“Keď si spomeniem na moju prvú návštevu Benátok, príde mi na um len obrovské množstvo ľudí. Niet divu, keď som mesto navštívil v lete. Minulý víkend som sa spolu s priateľkou rozhodol navštíviť Benátky v zime,” vysvetľuje svoje rozhodnutie holandský fotograf Albert Dros a dodáva, že všetci okolo boli voči jeho nápadu spočiatku skeptickí. “Pýtali sa ma: ‘Prečo Benátky? Nie je predsa sezóna.’ Ale to je presne ten dôvod. Myslel som si, že návšteva Benátok v zime je skvelým spôsobom, ako sa vyhnúť všetkým davom. A mal som pravdu.”

“Môj víkend v Benátkach bol skvelý! Mali sme všetky druhy počasia, od krásnej jasnej oblohy až po extrémne dážde (dokonca aj záplavy v niektorých uliciach) a fotogenickú hmlu. Ale, ako som očakával, takmer žiadni ľudia!” Albert sa teda rozhodol zosumarizovať 4 dôvody, prečo by si mal zvážiť návštevu Benátok mimo hlavnej turistickej sezóny, špeciálne, ak je tvojím koníčkom fotografovanie:

– Takmer ľudoprázdno, najmä počas východu a západu slnka. Albert dodáva, že v najpopulárnejšej lokalite Most Accademia, kde fotil východ slnka, nebol okrem neho doslova nikto. Cez deň môžeš naraziť na niekoľko ľudí na obľúbených námestiach, ale nikoho v uličkách.

– Rozmanitosť počasia. Tento bod je špeciálne dôležitý pre všetkých fotografov, či už amatérskych alebo profesionálnych. Dostaneš tak skvelú príležitosť vidieť Benátky aj z iného uhla pohľadu a dotvoriť tak magickú atmosféru mesta alebo vytvoriť romantický podtón. Hmlisté a mračné dni sú navyše výnimočné mäkkým svetlom a tieňmi.

– Ceny hotelov sú vo všeobecnosti nižšie. Takže si môžeš zaplatiť lepší hotel za výhodnú cenu.

– Môžeš zažiť skutočný život v meste, každodenné starosti a radosti miestnych obyvateľov, deti na ceste do školy v centre Benátok a podobne.

“Ak chcete zažiť skutočnú krásu a romantiku Benátok, mali by ste ich ísť navštíviť mimo sezóny a zima je najlepšou voľbou. Počasie je síce chladné, no zároveň magické,” uzatvára svoju úvahu Albert. A na záver niekoľko skvelých fotografií z jedného z najromantickejších miest na našej planéte.

1.

benatky_zima_14

 

2.

benatky_zima_13

 

3.

benatky_zima_12

 

4.

benatky_zima_11

 

5.

benatky_zima_10

 

6.

benatky_zima_9

 

7.

benatky_zima_8

 

8.

benatky_zima_7

 

9.

benatky_zima_6

 

10.

benatky_zima_5

 

11.

benatky_zima_4

 

12.

benatky_zima_3

 

13.

benatky_zima_2

 

14.

benatky_zima_1

 

Zdroj: albertdros.com | Instagram | Facebook | BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov