TOP 10

TOP10 Ľudské telo: Úžasné fakty, ktoré veľa vysvetľujú

ľudské telo

videní: 463

Storočia bolo ľudské telo predmetom štúdií a experimentov a dokonca inšpirovalo vynálezy, ako sú kamera či Eiffelova veža, ktorá bola mimochodom inšpirovaná stehennou kosťou . Možno si si myslel, že v histórii už boli všetky tajomstvá o ľudskom tele odhalené. Tento zoznam však prináša úžasné fakty, ktoré skrýva ľudské telo a ty si o nich možno vôbec nevedel. Každý aspekt ľudskej bytosti je fascinujúci – od ich lásky a súcitu až po štruktúru oka.

1. Vekom strácame chuť

Pamätáš si, keď tvojím najhorším jedlom boli olivy?  A teraz ti zrazu chutia? Je to preto, lebo vekom strácaš chuťové bunky. 60 roční ľudia majú až o 40% slabšie chuťové poháriky, ako mladí.

2. Tehotné ženy majú zvláštne sny

Nie je to zvláštne, že ženy v skorých štádiách tehotenstva snívajú o žabách, červoch a črepníkoch? Mohlo by to mať zaujímavý psychologický význam alebo vôbec žiadny zmysel – jediné, s čím môžme súhlasiť je to, že tehotné ženy to majú naozaj ťažké.

3. Žalúdočná kyselina môže rozložiť kov

Dokážeš si predstaviť, že by si nosil pri sebe za každých okolností mimoriadne silnú kyselinu? Pravdou je, že to tak je! Radšej to na vlastnom žalúdku neskúšaj, no je známe, že žalúdočná kyselina rozpustí pokojne aj kov.

4. Sme jediný tvor, ktorý sa dokáže červenať

Či už ako psychologická alebo fyzická reakcia na naše prostredie, červenanie sa dá vnímať ako roztomilé a sme hrdí na to, že ľudia sú jediné stvorenia na Zemi, ktoré to dokážu!

5. Ľudské telo dokáže prežiť zásah bleskom

9 z 10 ľudí, ktorí boli niekedy zasiahnutí bleskom, prežili. Nezáleží dokonca ani na stave tela človeka, keďže prežili všetky vekové skupiny od detí až po ľudí vo veku 50 rokov .

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov