Zaujímavosti

Celebrity, ktoré majú slovanské korene. Budeš prekvapený!

slovanské korene

videní: 480

Mnohé celebrity, ktoré sa objavujú v hollywoodskych filmoch alebo sú v centre celosvetového diania, majú slovanské korene. Aj keď sa k tomu často nehlásia a nepriznávajú, gény neoklameš. Slovani majú jednoducho talent a krásu v krvi. Preto sa niet čo čudovať, že práve títo ľudia prerazili v divokých vodách šoubiznisu. Tu je rebríček TOP10 najznámejších celebrít, ktorých pôvod ťa prekvapí.

10. Jack White

Spevák a gitarista zo slávnych The White Stripes sa síce narodil v Detroite, no jeho matka je Poľka. Je natoľko pyšná na svoje korene, že Jackovi by dopriala aj poľskú manželku.

celebrity

9. Jason Mraz

Vďaka svojmu starému otcovi má tento spevák československých predkov. Jeho dedko emigroval v roku 1915 z Rakúsko-Uhorska do USA, kde sa usadil. Preto aj to typicky americké priezvisko.

celebrity

8. Melania Trump

Melania asi nie je najbežnejšie meno v Amerike. Aj bývalý prezident USA uznal, že niet nad slovanskú krásu a vzal si Melaniju Knavs zo Slovinska. Vďaka modelingovej kariére sa dostala do Manhattanu.

7. Mark Matejka

Známy najmä ako gitarista kapely Lynyrd Skynyrd. Ako už aj jeho priezvisko napovedá, Matejka má české korene po otcovi.

celebrity

6. Andy Warhol

Narodil sa 6. augusta 1928 v Pittsburghu a zomrel 22. februára 1987 v New Yorku. Bol dôležitou osobnosťou v umeleckom svete pop artu, no aj vo filmovej brandži. Jeho rodičia boli rusínskeho pôvodu a pochádzali z Mikovej (okres Stropkov). Aj keď sa k tomu nikdy nepriznal, Slováci sú na “svoju” osobnosť natoľko hrdí, že má u nás aj vlastné múzeum.

celebrity

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov