Tipy a triky

Prečo sú tvoje vlasy mastné a čo s tým?

vlasy

videní: 401

Pokožka hlavy musí produkovať určité množstvo oleja, aby zostala zvlhčená a chránila vlasy vytvorením tenkej bariéry. Nadmerné množstvo mazu však môže spôsobiť  nepríjemné pocity, počnúc nedostatkom objemu a matnými vlasmi až po podráždenú pokožku hlavy a problémy s lupinami. Našťastie, ak zistíš príčinu, môžete ju dostať pod kontrolu.

1. Príliš často nosíš priliehavé a elegantné účesy

Zatiaľ čo učesať si elegantný cop sa môže zdať ako dobrý spôsob, ako skryť svoje mastné vlasy, je to vlastne naopak. Môžu síce vyzerať úhľadne, ale tento účes spôsobuje, že sa maz hromadí pod vlasmi a ich korienkami. Elegantné účesy vyžadujú veľa produktov na úpravu účesu, vďaka čomu vlasy rýchlejšie mastnejú.

Čo robiť: Nepreháňaj to so stylingovými výrobkami a účesmi, ktoré si vyžadujú veľa kefovania a dotýkania sa vlasov.

2. Neoplachuj si vlasy horúcou vodou

Horúca voda je vynikajúca na otvorenie pórov a vlasových kutikúl a odstránenie špiny, ale môže poškodiť tvoje vlasy. Vyplavuje maz a môže pokožku hlavy príliš vysušiť, čo spôsobuje lupiny a nadmernú tvorbu oleja.

Čo robiť: Pokiaľ ide o šampónovanie a kondicionerovanie, je lepšie zvoliť si teplú vodu a po dokončení umývania vypláchnuť studenou vodou, aby si uzavrela vlasovú kutikulu.

3. Vyberáš si zlé výrobky na starostlivosť o vlasy

Odborníci radia, aby sme boli opatrní pri výrobkoch, ktoré sú označené ako „intenzívne“, pretože by mohli vlasy preťažiť a tým by ich sploštili. Môžu pokryť vlas tenkou ochrannou vrstvou, vďaka ktorej vyzerá mastnejšie.

Postup: Odborníci radia, aby si sa vyhýbala výrobkom, ktoré sú určené na suché alebo poškodené vlasy. Je tiež dobré používať hlbkový čistiaci šampón niekoľkokrát mesačne, na čistenie pokožky hlavy od nahromadeného kožného mazu a kozmetických výrobkov a na predĺženie sviežosti vlasov. Môžeš tiež vyskúšať niektoré prírodné liečivá, ako napríklad použitie kokosového oleja na výživu vlasov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov