Tipy a triky

Triky, ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé

triky

videní: 610

Triky, ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé: Zbavte sa pocitu viny za plytvanie potravinami (a ušetrite peniaze a čas pri nákupe potravín). Pozrite sa na tieto inteligentné triky, vďaka ktorým vám potraviny vydržia dlhšie.

Triky, ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé

Bobule: Opláchnite octom

Pred uložením do chladničky umyte jahody, maliny a iné bobuľové ovocie zmesou octu a vody (v pomere 1:3). Dezinfikuje sa tak proti plesniam, ktoré môžu predĺžiť trvanlivosť o niekoľko týždňov. Potom ich opláchnite vodou a dôkladne osušte.

Hlávkový šalát: Skladujte s papierovou utierkou

Pripravili ste si do šalátu príliš veľa šalátu? Zvyšné listy skladujte v miske s papierovou utierkou na vrchu a potom ich utesnite plastovou fóliou. Utierka absorbuje vlhkosť, vďaka ktorej sú listy rozmočené a hnedé. Keď utierka zvlhne, vymeňte ju za novú. Ďalší trik: posypte listy štipkou soli, ktorá tiež pomáha vytiahnuť dodatočnú vlhkosť.

Avokádo: Striekajte citrónom

Avokádo obsahuje enzýmy, ktoré pri pôsobení kyslíka vytvárajú hnedý pigment, preto avokádo rozpolené na polovicu vyzerá tak skoro po uložení nevábne. Aby ste tomu zabránili, postriekajte ho citrónovou alebo limetkovou šťavou (môžete to urobiť aj na guacamole.) Kyselina citrónová pomôže zabrániť hnednutiu aspoň na jeden deň. Avokádové plátky môžete skladovať aj s veľkými kúskami cibule.

Mrkva: Skladujte s vodou

Ak chcete predísť vysušenému vzhľadu starej mrkvy, najprv odrežte zelené listy, ak ste mrkvu kúpili celú (listy môžu z koreňov vytiahnuť živiny). Mrkve najlepšie prospieva vlhkosť, preto ju vložte do nádoby naplnenej vodou, utesnite plastovou fóliou a uložte do chladničky. Alebo ju pred uložením do chladničky zabaľte do bublinkovej fólie: Ak mrkvu radšej nenamáčate do vody, umožní jej prístup dostatočnej vlhkosti.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov