Foto

Ako vyzeral prvý prototyp kávovaru či korčule? To ťa dostane!

prototyp

videní: 919

Komik Louis C.K raz povedal, že “všetko je úžasné a nikto nie je šťastný.” Možno je to preto, že ľuďom zovšedneli bežné veci, ktoré používajú každý deň, nevážia si, čo majú. Možno, že ľudia by boli spokojnejší so svojou elektronikou a domácimi spotrebičmi, keby vedeli, koľko inovácií bolo potrebných, aby tieto veci vyzerali a fungovali tak, ako ich dnes poznáme. Top 10 ti ukáže skromný prvý prototyp niektorých dnešných každodenných predmetov.

1. Bicykel 

Toto je najstaršia variácia bicykla s dvomi kolesami. Bola vyrobená v polovici 19. storočia. Je možno vtipný a nepraktický, ale plne funkčný.

prototyp

2. Tablet

V roku 1983 Apple vyrobil prototyp telefónu s tabletom, ktorý sa nakoniec stal inšpiráciou pre iPhone. Samozrejme, v roku 1983 boli mobilné telefóny stále v plienkach a ani Apple ešte nemal možnosť odstrániť z prototypu telefónnu šnúru.

prototyp

3. Toustovač

Podobne ako v dnešných moderných modeloch, toustovače fungovali vďaka ohrevným elektrickým cievkam, ktoré nám zabezpečia chrumkavú kôrku na chlebe. Tento model z roku 1915 má dokonca aj čiastočný ochranný plášť.

prototyp

4. Pevný disk

Keď spoločnosť IBM predstavila prvý pevný disk počítača v roku 1956, mal veľkosť klavíra. Vážil viac ako jednu tonu a držal “len” jeden megabajt. Jeho cena sa pohybovala na úrovni 88 000 dnešných dolárov.

prototyp

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov