Zaujímavosti

Najpodozrivejšia budova v Amerike: Všetko nasvedčuje tomu, že je to základňa NSA

NSA

videní: 679

Staré príslovie vravieva, že pod lampou býva najväčšia tma. V dnešnom článku sa pozrieme na tú najpodozrivejšiu budovu v Amerike, ktorá je podľa verejnosti základňou NSA.

Z tohto dôvodu bolo pridanie ďalšieho vysokého mrakodrapu na panorámu Manhattanu jedným z najlepších spôsobov, ako schovať budovu v meste. Zdá sa však, že účel mohutnej 550 metrovej konštrukcie na Thomas Street 33 v New Yorku bol prezradený – hlavne preto, že táto budova nemá okna. Všetci od Toma Hanksa až po stúpencov najtemnejších konšpiračných teórií na internete sú presvedčení, že táto mohutná budova je v skutočnosti tajnou základňou Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).

O tejto mohutnej stavbe sa hovorí, že bola postavená tak, aby odolala jadrovému výbuchu a zároveň je energeticky sebestačná. Rovnako ma dostatok zásob vody a potravín, aby svojich “obyvateľov” dokázala udržať pri živote minimálne dva týždne. Tom Hanks nedávno tweetoval o betónových a žulových príšerách: “Toto je najdesivejšia budova, akú som kedy videl! O čo ide vo vnútri??.”

Bol zaplavený odpoveďami o účeloch stavby, postavenej a vlastnenej spoločnosťou AT&T a oficiálne známej ako “AT&T Long Lines Building”.

Poďme si teda rozobrať fakty o jednej z najzáhadnejších amerických stavieb

Budova bola navrhnutá ako základňa NSA potom, čo vyšli najavo dokumenty, ktoré unikli vďaka Edwardovi Snowdenovi. Povedal, že celá štruktúra s kódovým označením Titanpointe bola určená na špehovanie telefónnych hovorov, faxov a internetových dát.

Prvýkrátbol vyvíjaný pod názvom “Project X”. Bol otvorený v roku 1974 asi 14 blokov severne od Wall Street.

Jeden zamestnanec amerického telekomunikačného titánu AT&T pre The Intercept povedal, že v ňom je umiestnený globálny “gateway switch”, ktorý pracovníkom umožní sledovať prakticky každý hovor a webovú komunikáciu prichádzajúcu do Amerika a odchádzajúcu z Ameriky.

Program sa údajne používal na špehovanie komunikácii OSN, Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky – pričom NSA zjavne špehovala približne 40 krajín.

Pobočka FBI je dva bloky od budovy Long Lines a hovorí sa, že pracovníci Long Lines si môžu z agentúry vyzdvihnúť vozidlá pre prácu v utajení.

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov