TOP 10

10 vecí, ktoré múdri rodičia svojim deťom dovolia

rodičia

videní: 813

Rodičia sa zhodujú, že výchova dieťaťa je o neustálej snahe nájsť rovnováhu medzi tým, aby sa cítilo, akoby mohlo v živote urobiť čokoľvek, a pravidelným upozorňovaním na to, čo nemôže robiť. Pri čítaní článkov pokročilých detských psychológov sa často môžeme stretnúť s tipmi, ako pri výchove dieťaťa používať zákazy, ale všetci chápeme, že je takmer nemožné sa nimi doslova riadiť. Napriek tomu existujú veci, ktoré by rodičia zbytočne nemali zakazovať. Ktoré to sú?

10. Roztrhanie a zašpinenie odevov

Najlepším spôsobom, ako sa dieťa môže dozvedieť viac o okolitom svete, je prechádzka a skúmanie okolitého prostredia. Nie je prekvapujúce, že v tomto okamihu dieťa zabudne na to, koľko oblečenie stojí, ako aj na meno módneho návrhára, ktoré je napísané na štítku jeho trička, ktoré zašpinilo v tráve. Ak rodičov stresuje, že si deti zničia nové oblečenie, je dobré rozdeliť detský šatník na časť “pracovnú” a “oficiálnu”.

9. Jesť nezdravé jedlo

Buďme úprimní: takmer každé dieťa má rádo nezdravé jedlo. Keď mu rodičia zakážu tento druh jedla, stane sa v detskej mysli tabu a pri prvej príležitosti sa ho nebude vedieť dojesť.

Odborníci sa domnievajú, že rodičia by mali občas kupovať nezdravé jedlo pre svoje deti, aby pochopili, že môžu mať doma balík cukríkov bez toho, aby museli zjesť celú tašku naraz. Okrem toho si deti uvedomia, že nie je potrebné skrývať pred rodičmi vrece tajne schovaných cukroviniek.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov