Foto

Severná Kórea ako ju nepoznáme: Zakázané fotografie

Severná Kórea

videní: 3.1K

Fotograf Eric Lafforgue je jedným z tých šťastlivcov, ktorí mali možnosť vidieť skutočnú Severnú Kóreu. Severná Kórea je totižto krajina, ktorá je “izolovaná” od celého sveta. K nám o nej prúdi strašne málo informácií a množstvo z nich je prikrášlených k horšiemu, ale aj k lepšiemu. Eric sa dostal do krajiny celkovo šesťkrát od roku 2008. Vďaka digitálnym pamäťovým kartám dokázal zachrániť veľké množstvo svojich fotografií, ktoré mu pri odchode z krajiny vymazali.

Eric sa nezaujímal o organizované turistické výlety do tejto krajiny. Chcel ísť ešte ďalej a pokúsil sa zachytiť obyvateľov krajiny, ktorí možno nie sú až po takou kontrolou miestneho režimu. Keď sa mu to podarilo, nafotil tisícky fotografií. To všetko kvôli tomu, aby svetu ukázal každodenný život miestneho obyvateľstva.

Keď sa Eric vracal zo svojej poslednej šiestej cesty, vláda krajiny ho obvinila zo zdieľania fotografií, ktoré vyhotovil v krajine aj napriek zákazom. Vláda požadovala odstránenie obrázkov, čo však Eric odmietol. Úradníci mu tak zakázali vstup do krajiny.

“Na mnohých miestach v krajine je život ťažký a veľmi sa líši od západného štandardu,” povedal Eric pre news.com.au. “Obyvatelia mi aj napriek ťažkému životu so slzami v očiach povedali, že svojich milých vodcov uctievajú, a to aj napriek tomu, že mnohokrát nemajú čo jesť.”

Severná Kórea z pohľadu Erica:

Žena stojaca v dave vojakov. Ďalšia zo zakázaných fotografií, keďže vojakov si v krajine fotiť nesmieš.

Zriedkavý príklad nedisciplinovanosti. Dieťa sa hralo uprostred cesty.

Vojak, ktorý pomáhal na miestnej farme.

severná kórea

Postupne pribúdajú auta, čo si niektorí ľudia neuvedomujú, a preto vznikajú takéto situácie, keď sa deti hrajú priamo na ceste.

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov