Zaujímavosti

Slávny Siegfried a Roy: Čo sa stalo pred tigrím útokom?

Siegfried

videní: 1.1K

Tak často spomínaný príbeh, v ktorom vystupuje Siegfried a Roy si pamätá temer každý. 3. október 2003 sa začal ako deň veľkých osláv, no skončil ako noc teroru.

Tridsať rokov vystupovali iluzionisti Siegfried Fischbacher a Roy Horn s najdrahšou lasvegaskou šou. My si ich však pamätáme vďaka niečomu, čím boli ich šou vyhlásené – biele tigre a levy v manéži. Segfried bol známy vďaka svojmu umeniu mágie, Roy bol zas pánom svojich šeliem. Bol známy tým, že tigre a levy vychovával odmalička a po celý prvý rok s nimi spával v jednej posteli, aby si vybudoval u nich dôveru.

Na 30 000 dokonale načasovaných predstaveniach so slonmi, levmi, tigrami, gepardmi a pštrosmi sa nikdy nestala žiadna chyba ani náznak napadnutia.

A práve deň 59. narodenín Roya sa mu stal najhorším dňom života. 45 minút po začiatku predstavenia viedol Roy 7-ročného tigra Mantacore do manéže. 270 kilogramov vážiaci bengálsky tiger ale zrazu porušil rutinné zvyky, nechal sa vyrušiť publikom, ktoré malo 1500 divákov a začal sa k obecenstvu približovať.

Roy chcel tomu, samozrejme, zabrániť, a tak sa vrhol medzi dav a tigra. Návštevníci si najprv mysleli, že je to súčasť predstavenia, no potom hrôzou kričali. Roy mu dal ešte príkaz ľahni, ale v tom momente ho tiger chytil za pravé zápästie.

Stratil reťaz obmotanú okolo tigrieho krku a nedokázal ju získať späť. Roy sa opakovane snažil dať Mantacore príkaz na to, aby mu ruku pustil. V tej chvíli sa mu to podarilo. Ale ako sa Roy snažil odtiahnuť, potkol sa o tigriu nohu a spadol dozadu.

A v tomto momente zvíťazili zvieracie pudy a Mantacore už stál nad ním a zvieral mu hrdlo. Siegfried bežal k tigrovi a kričal naňho: Nie, nie, nie!, ale tigrík už vliekol svojho pána 30 stôp ako hadrovú bábiku. Ale vraj sa doňho nezahryzol ako do klasickej koristi, skôr ho schmatol ako mláďa.

Segfried neskôr hovoril o tomto incidente, že si asi pravdepodone Mantacore myslel, že jeho pán je v možnej hrozbe a týmto spôsobom sa ho snažil chrániť. Správcovia zvierat ale do tohto príbehu vkladali len malú nádej.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov