Foto

Príroda ťa prinúti zamilovať sa do nej zas a znova!

príroda

videní: 2.2K

Majestátne hory v hustej hmle, vtipné zvieratá v ich prirodzenom prostredí, mohutné vodopády a doliny zaplavené slnečným žiarením – žijeme spolu s týmito vecami na neuveriteľnej planéte Zem, ktorú každý deň osvetľujú fotografi z celého sveta. Deň fotografovania prírody, ktorý sa oslavuje po celom svete 15. júna, sa zdá byť najlepším dňom poďakovania umelcom za ich prácu. A príroda si tiež zaslúži náš veľký obdiv.

Depositphotos zostavil zbierku inšpiratívnych záberov Matky Zeme, ktoré dokazujú, že voľne žijúce zvieratá majú milióny skrytých tajomstiev v rôznych kútoch sveta. Potrebuješ odpočinok uprostred náročného pracovného dňa v kancelárii? Pozývame ťa, aby si práve teraz cestoval do týchto exotických kútov planéty. Príroda ťa prinúti zamilovať sa do nej zas a zas.

Deň skúmania kontinentov

23 snímok, vďaka ktorým sa tento deň prírody zamilujete

Deň fotografovania prírody sa prvýkrát oslávil v roku 2006. Táto myšlienka patrí Severoamerickej asociácii fotografovania prírody (NANPA), ktorá plánovala propagáciu fotografie prírody všeobecne. Súčasťou misie je ukázať jej potenciál a upozorniť verejnosť na problémy životného prostredia, prírodné krajiny a ohrozené druhy.

Yosemite

23 snímok, vďaka ktorým sa tento deň prírody zamilujete

Príroda v Yellowstone

23 snímok, vďaka ktorým sa tento deň prírody zamilujete

Vďaka iniciatíve NANPA mnoho ľudí znovu objavilo severoamerický kontinent. Začnime teda s Yosemitským národným parkom (v Kalifornii) a Yellowstonským národným parkom (vo Wyomingu, Montane a Idaho).

Neapol, Florida

23 snímok, vďaka ktorým sa tento deň prírody zamilujete

A kto je tento pár? Na promenáde malého mesta Neapol na Floride pelikány radi sledujú ľudí.

Bolívia

23 snímok, vďaka ktorým sa tento deň prírody zamilujete

Našou ďalšou stanicou je Laguna Colorada (alebo Červená lagúna), ktoré je soľným jazerom na juhozápade Altiplano v Bolívii. Napriek tomu, že hlavnými obyvateľmi tohto územia sú slávni plameniaky Jamesove, andské a čílske, môžu sa tu tiež potulovať biele alpaky.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov