Tipy a triky

TOP10: Tieto fakty ti jedného dňa zachránia život!

fakty

videní: 2.1K

Mnohým zraneniam a dokonca aj úmrtiam by sa dalo predísť, keby ľudia vedeli, ako sa v kritických situáciách správne zachovať. Niekedy poznanie jednoduchej skutočnosti môže zvýšiť tvoje šance na prežitie alebo pomôcť zachrániť život niekoho iného. A tieto fakty by ťa mali naučiť, ako sa správať v život ohrozujúcich situáciách.

10. Stretnutie s medveďom

Samozrejme, že je najlepšie vyhnúť sa medveďom vo voľnej prírode, ale ak dôjde k stretnutiu, mal by si vedieť, že najslabšou schopnosťou tohto zvieraťa je manévrovanie. Medvede bežia veľmi rýchlo a plazia sa veľmi dobre. Avšak, rýchlo sa pohybovať okolo predmetu ako je auto alebo strom je pre nich oveľa ťažšie. Skôr alebo neskôr sa zviera vzdá snahy chytiť ťa, keď uvidí, že to nestojí za toľkú vynaloženú energiu. Tieto fakty by ťa mali zachrániť v prípade stretu s medveďom.

9. Uhryznutie hadom

Na rozdiel od niektorých populárnych mylných predstáv by si v realite nemal vycucať jed z rany, chladiť ju, aplikovať obväzy ani ranu napáliť. Pred príchodom expertov musí obeť veľa piť a vziať antihistaminikum. Oblasť okolo uhryznutia by sa nemala dráždiť dotykom, pretože inak sa jed bude šíriť do tela rýchlejšie.

8. Vodný prúd

Ak sa náhodou ocitneš v prúde, ktorý ťa strhne, je úplne zbytočné plávať proti nemu na breh – budeš len strácať energiu. Snaž sa plávať paralelne s brehom, kým prúd nepreplávaš, a potom len plávaj smerom k brehu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov